Super tipy, ktoré každej žene zlepšia zdravie aj postavu. A pritom nič nestoja

To ako vyzeráte a cítite, je výsledkom vašich každodenných návykov. Preto ak ich zmeníte, môžete zmeniť aj to, kým ste. A to doslova. Šťastní a zdraví ľudia majú niektoré vlastnosti spoločné. Ale osvojiť si ich môže každý.

05.04.2022 06:00
raňajky, výživa, chudnutie Foto:
Orechy a semená sú neuveriteľne výživné.
debata

Zamávajte sladkým nápojom

Sladené nápoje, limonády, ovocné šťavy a sladené čaje a kávy sú zásadným zdrojom pridaného cukru. No a ten podľa prakticky každej štúdie zvyšujú riziko srdcových chorôb a cukrovky 2. typu. Cukor je aj jednou z hlavných príčin obezity. Pretože v pohári sladkého nápoja na vás čaká skrytých niekoľko kociek čistého cukru. Skúste čistú vodu, nesladené nápoje a kávu bez cukru. A váš život sa do pár týždňov zmení k lepšiemu.

Oriešky a semienka

Jednoducho si ich naordinujte na dennej báze. Do kaše, na chrumkanie počas dňa, do šalátu. Niektorí ľudia sa vyhýbajú orechom, pretože majú vysoký obsah tuku. Avšak orechy a semená sú neuveriteľne výživné. Sú plné bielkovín, vlákniny, rôznych vitamínov a minerálov. Nebojte sa tuku z nich, pretože práve orech vám môžu pomôcť schudnúť a znížiť riziko vzniku srdcovocievnych ochorení.

banán, žena diéta, chudnutie, hmotnosť Čítajte aj Nenápadné veci, vďaka ktorým priberáte

Starajte sa o črevné baktérie

Ak máte zdravú mikroflóru v črevách, budete mať lepšiu imunitu aj náladu. Porucha črevných baktérií je spojená s niektorými chronickými chorobami, vrátane obezity a nespočetných tráviacich problémov. Preto je vhodné do denného jedálnička zaradiť dostatok probiotických potravín ako jogurt, kyslá kapusta a fermentované potraviny. Plus vám dobre urobí aj vyššie percento vlákniny.

Cvičte

Zabudnite na to, že nemáte čas na cvičenie. Pretože bez cvičenia si život skracujete a naopak cvičením si život predĺžite. Preto čas investovaný do cvičenia nie je stratený, ale sa násobí. Cvičenie je pritom obzvlášť účinný spôsob na znižovanie brušného tuku, ktorý sa hromadí okolo vašich orgánov. To môže viesť k výraznému zlepšeniu vášho metabolického zdravia. Ideálne je hýbať sa týždenne aspoň 150 minút, aby to malo efekt.

Olivový olej na raňajky

Extra panenský olivový olej je jedným z najzdravších rastlinných olejov, ktoré môžete zjesť. Je nabitý polyfenolmi, mononenasýtenými tukmi pomáha srdcu a silnými antioxidantmi bojuje proti zápalu a civilizačným ochoreniam. Čím kvalitnejší tým zdravší. Prospieva lepšej imunite, zdraviu srdca, a je mnoho štúdií o tom, že znižuje riziko úmrtia na infarkt a mŕtvicu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #životný štýl #chudnutie #stravovacie návyky #črevný mikrobióm #zdravé tuky

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...