Poznáte čaje, po ktorých sa oplatí siahnuť v čase diéty?

Vhodne zvolený čaj môže byť počas diétovania skvelým pomocníkom a poskytnúť nám optimálnu podporu, pretože niektoré druhy čaju môžu znížiť chuť do jedla či pozitívne ovplyvniť spaľovanie tukov. O ktoré ide?

15.03.2022 11:00
rooibos - čaj - vývar - výluh - príprava Foto:
Rooibos čaj.
debata

Počas diéty si treba dávať pozor nielen na to, čo jeme, ale aj na to, čo pijeme. Je dôležité z tela odstraňovať toxíny, ktoré sú spôsobené zvýšeným spaľovaním tukov. Niektoré druhy čajov naštartujú metabolizmus či zmiernia chuť na sladké. Tu sú!

Zelený čaj

Zelený čaj, napríklad japonská Sencha, je obzvlášť dobrou voľbou počas chudnutia, pretože rastlinné látky, ktoré obsahuje – polyfenoly, podporujú metabolizmus v tele a aktivujú spaľovanie tukov. Horké látky navyše spomaľujú chuť do jedla. Ale to nie je všetko! Podľa štúdií zelený čaj chráni bunky pred voľnými radikálmi a významne prispieva k zdravému srdcu.

Nová epizóda relácie Ide o nás. Čítajte viac Deti sa nechcú spotiť, dospelí sa vyhovárajú na čas. Slováci sa nehýbu, sedia a to je choroba!

Zázvorový čaj

Zázvorový čaj je overeným bonusom pre náš imunitný systém, ale môže podporiť aj diétu a to hneď dvoma spôsobmi – koreň zázvoru stimuluje metabolizmus a tlmí pocit hladu. Mierne pikantný čaj môžete popíjať počas celého dňa, nemusíte sa obávať, že by ste večer nezaspali.

chia semienka Čítajte viac Perfektné raňajky? Ak počítate kalórie, tento pohár sa vám zapáči

Rooibos čaj

Čaj, ktorý má pôvod v Afrike, pomáha pri prechode na menej kalorický spôsob života. Prečo? Krásne sfarbený čaj svojou sladkastou chuťou upokojí nástojčivú chuť na čosi sladké, pritom žiadne prázdne kalórie telu nedodáme. Obsiahnuté rastlinné látky navyše znižujú stresové hormóny a bez nich telo dokáže lepšie spaľovať tuky. Čaj rooibos neobsahuje kofeín, takže ho možno bez problémov piť aj večer.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás sme sa zhovárali o obezite, jej nástrahách, zvykoch aj zlozvykoch Slovákov v stravovaní, či o tom, čo by sme mali zmeniť – hosťami bola lekárka, obezitologička a vedkyňa SAV Adela Penesová a lekár, dietológ Boris Bajer.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #rooibos

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...