Nenápadné veci, vďaka ktorým priberáte

Vaša váha ide stále nahor, alebo minimálne neklesá. A to máte pocit, že sa snažíte zubami aj nechtami. Akoby ste priberali aj z vody. Ak je toto presne aj váš prípad, možno len robíte chyby, ktoré nevyzerajú ako chyby diétne, ale rozhodne nimi sú. Mnoho nenápadných vecí totiž rapídne pripisuje kilogramy na váhe a preto je vhodné zvýšiť ostražitosť.

25.03.2022 13:00
banán, žena diéta, chudnutie, hmotnosť Foto:
Pozor, nie všetko čo je na prvý pohľad zdravé, je tak zdravé aj pre vašu váhu.
debata

Zdravé pokrmy

Aktuálne sú po svete hitom vegánske, vegetariánske, dokonca aj bezlepkové, či nízkotučné diéty. Pozor, nie všetko čo je na prvý pohľad zdravé, je tak zdravé aj pre vašu váhu. Napríklad vegánske jedlá často obsahujú príliš mnoho nezdravých tukov, dochudzovadiel aj cukrov. To isté platí jaj o nízkotučných potravinách, v ktorých je tuk kompenzovaný práve často cukrom, ktorý zvyšuje váhu omnoho rýchlejšie, ako práve tuk.

Nemáte dostatok oddychu

Ste v jednom kole, neustále sa hýbete, pracujete, cvičíte a váha ide napriek tomu hore? Máte málo relaxu a spánku. To je pre telo stresujúce a s stres dokáže spôsobovať nárast váhy. S väčšou pravdepodobnosťou budete túžiť po potravinách s vysokým obsahom cukru a tukov. Z tohto dôvodu je veľmi dôležité nájsť spôsob, ako relaxovať a zmierniť stres vo svojom živote.

plank, žena, tréning, cvičenie, postava Čítajte aj Cvičenie sľubuje svaly i duševnú formu

Žijete v znečistenom prostredí

Výskumníci zistili, že niektoré domáce prachové čiastočky obsahujú chemikálie, ktoré môžu podporovať tvorbu tukových buniek. To znamená, že priberiete nie z vody, ale dokonca zo vzduchu. Ak nie je dostatočne čistý.

Príliš veľa sedíte

Ľudské telo nie je stvorené na dlhodobé sedenie. Ak pracujete v kancelárii a strávite sedením 8–10 hodín denne, priberiete. Nielenže to spomalí váš metabolizmus, znížite kalorický výdaj, ale ochabnú vám aj svaly, ktoré spaľujú omnoho viac energie ako tuk. Prirodzene si sedením koledujete o celkové zhoršenie zdravia. Riešenie? Cvičenie a pohyb.

Jedávate príliš rýchlo

Nie je dôležité len to, čo jete, ale aj ako to jete. Je zásadné pomaly a dôkladne žuť, pretože to dáva vášmu mozgu dostatok času na to, aby zaregistroval, že ste sýti. Niekoľko štúdií ukazuje, že medzi rýchlym jedením a obezitou existuje súvislosť. Čim rýchlejšie jedávate, tým vyššia je miera pravdepodobnosti, že priberiete viac z rovnakého jedla, ktoré by ste jedli pomaly.

Video
Láska prechádza cez žalúdok. V tomto videu nám to dokáže spevák a skladateľ Samuel Tomeček a jeho šarmantná manželka Sophie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #pohyb #chudnutie #spánok #regenerácia #stravovacie návyky #sedavá práca

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...