Ako nediétovať, ale účinne zhadzovať kilogramy? Aj pomocou urýchľovačov chudnutia, tu je pomocník

Máte pocit, že každý mesiac prináša novú diétu, ktorá vám zaručí, že sa zbavíte nadbytočnej hmotnosti raz a navždy?

14.01.2022 13:00
obezita, chudnutie, diéta Foto:
Zatočte s nadváhou.
debata (1)

Napriek tomu miera obezity stále rastie a s ňou rastie aj počet chorôb a zdravotných problémov. Príjem kalórií sa prudko zvýšil, najmä v čase, keď vládol lockdown. Obezita je rizikovým faktorom pre cukrovku druhého typu, kardiovaskulárne choroby, mŕtvicu, artrózu, vysoký krvný tlak a pre 11 rôznych typov nádorov, ako je rakovina prsníka, prostaty či maternice. Podľa správy Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), až 40 miliónov detí vo veku do päť rokov trpí nadváhou. S nadmernou výživou majú problém aj dospelí ľudia, nadváhou alebo obezitou podľa správy trpí až 40 percent (2,2 miliardy ľu­dí).

Aktuálne vychádza publikácia založená na vedeckých poznatkoch od Dr. Michaela Gregera, medzinárodne uznávaného odborníka na výživu, lekára a autora bestselleru Ako nezomrieť.

zväčšiť
Ako nediétovať

V knihe Ako nediétovať sa autor zameriava na optimálne kritériá umožňujúce chudnutie a poukazuje na to, ako potraviny ovplyvňujú zdravie a dlhovekosť. Rozoberá aj kľúčové zložky ideálnej diéty na chudnutie – faktory, ako je hustota kalórií, index inzulínu a vplyv potravín na črevný mikrobióm. V neposlednom rade vysvetľuje, aký význam má rastlinné stravovanie pre úspešný výsledok. Ako však nedržať neustále diétu, ale zdravo žiť, ide nad rámec potravín.

Lukáš Adamec Čítajte viac Spevák Lukáš Adamec schudol 13 kilogramov! Ako trénuje?

Dr. Greger identifikoval dvadsaťjeden urýchľovačov chudnutia, ktoré sú k dispozícii nášmu telu, a to pomocou najnovších objavov v oblastiach, ako je napríklad chronobiológia, s cieľom odhaliť faktory, ktoré maximalizujú prirodzené schopnosti spaľovania tukov. Od základov zostavil aj sprievodcu chudnutím. Uplatňuje v ňom nadčasový proaktívny prístup, ktorý obstojí v každom novom diétnom trende.

Titul Ako nediétovať je plný praktických rád a priekopníckeho výskumu v oblasti stravovania. Ukončí diéty a nahradí tieto neustále boje s chudnutím jednoduchým, zdravým a udržateľným životným štýlom. Kniha obsahuje 21 tipov na dosiahnutie želaného výsledku.

VIDEO: IDE O NÁS – prečo sa Slováci nehýbu? A ako to zmeniť?

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #obezita #nadváha

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...