Soľ do kúpeľa. Skvelý spôsob, ako si zlepšiť zdravie aj život

Ponoriť sa do vane s horúcou vodou je vždy príjemný zážitok. Ak si však vodu obohatíte o soľ, tak sa z kúpeľu stane doslova ozdravný pobyt. Ako pre telo, tak aj pre ducha. Vyskúšajte si dopriať tento luxus aspoň raz do týždňa.

03.01.2022 11:00
kúpeľ, pleť, hygiena, vaňa Foto:
Minerály vo vysokokvalitnej soli podporujú zdravú a mladistvú pokožku.
debata

Uľaví bolestivým kĺbom

Hoci slaný kúpeľ nemá možnosť oslobodiť vás od chronickej bolesti, môže vaše telo upokojiť a priniesť uvoľnenie. Teplé vodné kúpele sú vysoko účinné pri liečbe bolesti dolnej časti chrbta a soľ z Mŕtveho mora vo vani sa používa aj na liečbu reumatoidnej artritídy. Slaný kúpeľ vám tak trochu umožní zrelaxovať ako na dovolenke.

Podpora celkového zdravia

Štúdie ukazujú, že soľné kúpele môžu zlepšiť naše zdravie vo všeobecnosti. Výhody siahajú od regulácie hladiny cukru v krvi a zlepšenia kardiovaskulárneho zdravia až po posilnenie obehových a nervových funkcií. To je v krajine kde je mnoho predčasných úmrtí spôsobených práve kardiovaskulárnymi chorobami určite žiaduca terapia.

Lepšia detoxikácia

Kúpeľ v soli vás dokáže dokonca omladiť. Soľ do kúpeľa je obzvlášť účinná pri podpore stimulácie lymfatického systému a boji proti voľným radikálom. Slaný kúpeľ spaví telu aj jemný píling a vaša pokožka bude sviežejšia a mladšia. Vďaka vyplaveniu toxínov si vylepšíte aj organizmus.

vstávanie - ráno - raňajky - energia Čítajte aj 5 tipov, ako mať svieže ráno a úspešný deň

Ideálna na uvoľnenie a zranenia

Ak ste si natiahli svaly alebo pociťujete fyzické vyčerpanie, šup, do slaného kúpeľa. Slaný horúci kúpeľ zmierni bolesť tým, že odľahčí kĺby a svaly. Dokonca tiež pomôcť vášmu telu rýchlejšie sa uzdraviť po zranení. Pri použití s ​​teplou vodou soľ bohatá na horčík pomáha zmierniť svalové aj menštruačné kŕče.

Podporí dobrý spánok

Teplý soľný kúpeľ je ideálny na to, aby ste sa dokonale uvoľnili. Dokonca pomáha zdolávať úzkosť a napätie. Zmeny teploty, s ktorou sa musí vyrovnať vaše telo pri prechode z teplého kúpeľa na chladnejší vzduch, preukázateľne zlepšia zaspávanie. Okrem toho, správny pomer vody a soli môže pomôcť zabrániť potrebe močiť počas noci, čo vedie k menej rušivému spánku.

Skvelá na pokožku

Trpíte hlavne počas zimy problémami s pokožkou? Minerály vo vysokokvalitnej soli podporujú zdravú a mladistvú pokožku. Soľ rovnako pomáha odstraňovať nečistoty z pokožky a zlepšuje sa úroveň jej vlhkosti. Soľ z Mŕtveho mora sa používa aj na liečbu psoriázy. Je dobrá aj na suchú pokožku akné a pomáha zamedziť aj plesňovým ochoreniam. A to všetko pri príjemnom relaxačnom kúpeli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #uvoľnenie #pokožka #dobrý spánok #bolesť chrbta #bolesť kĺbov #soľ do kúpeľa

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...