Zmeňte tieto tri veci a kilá pôjdu dolu rýchlejšie

Nečakajte, svoje návyky zmeňte už teraz! A budete sa tešiť z úbytku hmotnosti.

01.01.2022 13:00
obezita, nadváha, chudnutie, diéta, sladkosti Foto:
Chcete chudnúť?
debata

Viac pohybu

Zatiaľ, čo niektorí ľudia si bez každodenného cvičenia nevedia predstaviť život, pre iných je cvičenie doslova utrpením, ktorému sa poctivo vyhýbajú. Nie vždy však musí ísť o náročné tréningy – do každodenného života je jednoduché začleniť viac fyzickej aktivity, vďaka ktorej budete chudnúť. Na začiatok poctivo dodržiavajte 10 000 krokov denne. Zdá sa vám to veľa? Ak neskôr pridáte tréning v posilňovni či svoj obľúbený šport vo vonkajšom prostredí, uvidíte, ako sa vám bude dariť v zhadzovaní kilogramov.

Video

Jedzte sezónne

Špargľa na jar, drobné ovocie v lete, tekvica na jeseň, kapusta v zime: každé ročné obdobie má v zásobe svoje špeciálne poklady. A mali by ste ich využiť, pretože čím čerstvejšie sú potraviny na vašom stole, tým viac vitamínov a minerálov sa v nich zachová. A tým prospešnejšie pre naše telo sú. Ak chcete schudnúť, mali by ste využívať pestrú ponuku sezónneho ovocia a zeleniny, pretože, ak si varíte, presne viete, čo zjete. V potravinách tak nie je ukrytých množstvo cukrov či dochucovadiel, ktoré patria takisto medzi kalorické pasce.

Podporte trávenie

Zdravé trávenie je pri procese chudnutia nevyhnutné. Zloženie črevnej flóry je zodpovedné za to, ako dobre alebo zle využívame potravu a koľko kalórií z nej čerpáme. Baktérie, ktoré priaznivo ovplyvňujú črevnú flóru, potrebujú na to, aby fungovali, prebiotiká. Tie sa nachádzajú v niektorých potravinách, ktoré je dobré telu dodávať prirodzenou cestou, nie formou výživových doplnkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #chudnutie #trávenie

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...