5 tipov, ako mať svieže ráno a úspešný deň

Ráno je základom dňa. Správny prístup k prvým chvíľam po zobudení prináša ráno plné energie a deň plný radosti. Naopak ak sa vydáte nesprávnou cestou, budete sa rozbiehať dlho, ostanete malátny a deň nejako prežijete do večera. Ktorou cestou sa radšej chcete vybrať?

25.12.2021 13:00
vstávanie - ráno - raňajky - energia Foto:
Hneď po prebudení je dobré ponaťahovať sa a precvičiť si telo.
debata (1)

Zacvičte si

Nemusí to byt extra dlho, ale len čo otvoríte oči, ani nepremýšľajte a šup na zem. Spraviť pár kľukov, drepov, sklápačiek, mačací chrbát. Dajte si trochu strečingu. Netreba viac ako 5 – 10 minút. Svižné rytmické pohyby okamžite rozprúdia krv a lymfu vo vašom organizme. Teda základné zložky, vďaka ktorým pocítite okamžitý príval energie.

Studená sprcha

Nevyhýbajte sa jej ani v zime. Je to jednoducho poklad, ktorý vám tečie v kúpeľni a prakticky takmer zadarmo. Posilňuje imunitu, prekrví organizmus, zníži tep a reguluje krvný tlak. Navyše po studenej sprche budete mať ráno skutočne plné energie. Dokonale vás prebudí a vy sa budete cítiť fit a nabudený. Dokonca aj bez kávy.

Vianoce, vianočný kapor, vianočná večera Čítajte aj Poznáte tipy na zdravšie jedlá počas sviatkov?

Meditujte

Ideálne práve po studenej sprche. Dajte si 5 – 10 minút samého so sebou. Sústreďte sa na dych a vyčistite myseľ. V závere si môžete predstaviť vaše úlohy dňa aj to, ako dobre dopadnú. Veľmi rýchlo vám stúpne energia a pocit spokojnosti so životom.

Raňajky

Nezabudnite na ne a ani ich nepreskakujte a nie, káva sa za raňajky nepovažujte. Ideálne je dopriať si kvalitné a sýte raňajky v zložení bielkoviny, cukry a zdravé tuky. Preto je vhodné dať si ovsené kaše, alebo vločky s gréckym jogurtom a zdravými semienkami. Výsledkom bude, že do dňa vykročíte plný energie a nebudete sa cítiť ako po apokalypse.

Pre realizovanie týchto tipov nemusíte ani skôr vstávať, pretože vďaka pocitu energie a radosti všetko omnoho rýchlejšie stihnete, ako keď budete mať rána ako vystrihnuté zo spomaleného filmu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #raňajky #zdravý životný štýl #meditácia #ráno #studená sprcha

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...