Ak sa dozviete o benefitoch mrkvovej šťavy, budete ju chcieť piť každý deň!

Áno, mrkvová šťava je zdravá. Ale nielen to. Je elixírom pre pokožku.

14.11.2021 13:00
mrkva, mrkvová šťava, antioxidant, karotén Foto:
Mrkvová šťava - na zdravie!
debata (1)

Prečo je mrkvová šťava taká zdravá?

Mrkvová šťava, rovnako ako samotná mrkva, je plná cenných živín, ktoré sú prospešné pre vaše zdravie. navyše, vďaka sladkej chuti sa pri jej pití nebudete trápiť. Čo všetko obsahuje?

Betakarotén: Je známe, že táto zložka je podpísaná pod oranžovú farbu mrkvy. V tele sa premieňa na vitamín A, preto je betakarotén známy aj ako provitamín A. Pôsobí antioxidačne a pomáha tak chrániť bunky nášho tela. Navyše… Bunky pokožky chráni pred voľnými radikálmi a pôsobí proti procesom predčasného starnutia. Dokáže tak spomaliť tvorbu vrások. Rastlinná látka navyše pomáha chrániť pokožku pred UV žiarením.

Vitamín E: Mrkvová šťava obsahuje vitamín E, ktorý je tiež jedným z vitamínov na ochranu buniek. Navyše, vitamín E je podpísaný aj pod dobrú kondíciu a zdravý vzhľad kože, je cenným bojovníkom proti jej starnutiu.

Jamie Oliver Čítajte viac Málo kalórií, veľa chuti aj farieb! Raňajkový chlebík podľa Jamieho Olivera zatúžite vyskúšať

Vitamín C: Ide o silný antioxidant a prispieva k obranyschopnosti organizmu. Práve v tomto jesennom čase nie je jeho zvýšený príjem v prírodnej forme vôbec na škodu. Vitamín C je dôležitý aj pre tvorbu kolagénu a tým prispieva k pevnej pokožke.

Vápnik: Mrkvová šťava patrí medzi rastlinné zdroje vápnika. Vápnik je okrem iného dôležitý pre kosti a zuby.

dieťa, strava, zdravá strava, tanier, zelenina Čítajte viac Deti majú jesť "dúhu"! Čo robiť, ak isté potraviny odmietnu?

Vitamín B6: Vitamín B6 telo potrebuje na zabezpečenie metabolických procesov. Je tiež dôležitý pre tvorbu červených krviniek. Mrkvová šťava obsahuje okrem vitamínu B6 aj ďalšie B-vitamíny – vitamíny B1 a B2, aj kyselinu listovú.

Draslík: Mrkvová šťava obsahuje cenný draslík. Minerál je v tele potrebný okrem iného pre srdce a svaly.

Železo: Hoci mrkva obsahuje podstatne menej železa ako špenát, stále telu poskytuje tento dôležitý minerál. Okrem iného je potrebný na transport kyslíka v krvi.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mrkva #mrkvová šťava

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...