Beh či skákanie na trampolíne? Ak ide o spaľovanie kalórií, víťaz je jasný

Ak sa chcete pravidelne hýbať, no zároveň túžite vyskúšať čosi zábavné, je tu skákanie na trampolíne.

07.11.2021 13:00
trampolína, skákanie, tréning, žena, cvičenie Foto:
Vyskúšate tréning na trampolíne?
debata

Mnohé fitnescentrá ponúkajú tréningy na trampolíne formou kurzov s inštruktormi. Prečo je fajn vyskúšať aj takýto druh športu?

Týmto cvičením sa dá naozaj schudnúť. Koľko kalórií pri ňom spálite? Skákanie sa dá porovnávať s behom či jazdou na bicykli. Počas skákania na trampolíne spálite 700 kalórií za hodinu. Pri behu je to okolo 600 kalórií (v závislosti od tempa), pri bicyklovaní okolo 500 kalórií. Spaľovanie kalórií je však podmienené aj ďalšími faktormi – hmotnosťou, intenzitou cvičenia… Jedno je však isté: skákanie na trampolíne sa dá označiť za populárny HIIT tréning.

švihadlo, cvičenie, pláž Čítajte viac Prekvapí vás, koľko kalórií spálite skákaním cez švihadlo! Porovnanie s behom či bicyklovaním hovorí jasne

Vysoko intenzívny tréning (HIIT- high intensity interval training) podporuje spaľovanie tukov a je skvelou zmenou oproti iným kardio cvičeniam, ako je už spomínaný beh, plávanie, skákanie cez švihadlo, bicyklovanie, korčuľovanie…

Tento šport je navyše priateľskejší k našim kĺbom, ktoré nezaťažuje tak veľmi ako napríklad beh či švihadlo. Z dlhodobého hľadiska možno pozorovať aj príval radosti, o čo sa starajú hormóny šťastie. Tie môžu byť pri skákaní na trampolíne vyplavované ešte vo väčšej miere, keďže sa pri tomto športe navyše dobre bavíme, podobne ako deti.

čaj, schudnúť Čítajte viac Štúdia potvrdila: Pitím tohto čaju naozaj spaľujete viac kalórií

Pri skákaní na trampolíne si zároveň precvičujete aj rovnováhu. Časom uvidíte, aký rozdiel je medzi vašim skákaním – keď porovnáte začiatky a vašu kondíciu a rovnováhu na trampolíne po niekoľkotýždňo­vom kurze.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trampolína #skákanie #Beh pre zdravé prsia

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...