Trápi vás nachladnutie? Tieto domáce recepty zaberajú okamžite

Môže ísť o obyčajné nachladnutie alebo virózu, no aj tie vedia znepríjemniť dni aj týždne. Preto ak si chcete skrátiť pobyt v posteli a cítiť sa opäť lepšie, je na mieste oprášiť recepty starej matere. Tie fungujú aj v modernej dobe. A stále dostatočne spoľahlivo.

20.10.2021 17:00
žena, prechladnutie, nádcha, chrípka, teplota,... Foto:
Chorobu síce môžete prechodiť, ale zlou správou je, že pohybom problém nevyriešite.
debata

Zostaňte dostatočne hydratovaný

Keďže ľudské telo je z väčšej časti tvorené vodou, tak je potrebné, aby sa tá „chorá“, vymenila za zdravú. A preto je základom ostať hydratovaný. Voda, džús, čistý vývar alebo teplá citrónová voda s medom pomáhajú uvoľniť od horúčky, nachladnutia a zabraňuje dehydratácii. Ideálna voľba pre každého kto pociťuje príznaky ochorenia.

Soľ na uvoľnenie

Problém prechladnutia je často spojený aj s bolesťou krku. Sliznica je rozdráždená od stekajúcich hlienov a presne na tento problém zaberá klasické kloktanie slanou vodou. Už pár minút a vaše hrdlo a hrtan budú uvoľnené. Vyskúšajte.

Odpočívajte

Chorobu síce môžete prechodiť, ale zlou správou je, že pohybom problém nevyriešite, len prekryjete. Prechodením choroby si zavárate na ďalšie problémy, od návratu ochorenia až po srdcové choroby. Preto je základom zvýšiť porciu spánku a oddychu. Minimálne osem hodín spánku a ďalší čas si vyhraďte na oddych a regeneráciu. Pretože presne to telo potrebuje. Čas oddychu sa vám vráti v podobe rýchlejšieho vyzdravenia.

citrón Čítajte aj Citrón nie je len o vitamíne C a chudnutí. Má neuveriteľné benefity pre telo

Skúste med

Med dokáže uľaviť pri kašli a vynikajúco upokojí aj sliznice v hrdle. Ideálny je na popíjanie v čaji. Do šálky stačí jedna lyžička, no pozor, ideálne je ak dávate med do čaju, ktorý nemá viac ako 60 stupňov Celzia.

Pridajte vlhkosť

Suchý vzduch najmä na začiatku vykurovacej sezóny vie veľmi nepríjemne podráždiť hrdlo a spomaliť priebeh choroby. Preto ak pociťujete známky nachladnutia a suchého kašľa, je na mieste staviť na výparníky a zvlhčovače. Ideálna vlhkosť vzduchu je od 40 do 55 percent. Vhodné je mať doma aj vlhkomer a dodržiavať tieto hladiny. Choroba v dobrej vlhkosti rýchlejšie ustúpi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oddych #nádcha #choroby #regenerácia #chrípkové obdobie #jesenné počasie #virózy

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....