Dieťa do školy neposielajte, ak je v domácnosti podozrenie na koronavírus

Ak sa u dieťaťa objavia príznaky infekčného ochorenia, malo by sa vyhnúť školskému kolektívu a preventívne ostať doma.

18.10.2021 15:00
mama, dieťa, ochranné rúška, mydlo Foto:
Kedy sa má dieťa školskému kolektívu vyhnúť?
debata

To isté platí v prípade, že je podozrenie na ochorenie COVID-19 u niektorého z členov rodiny. Pripomína to Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR ako súčasť odporúčaní, ktoré pomáhajú znižovať riziko šírenia ochorenia COVID-19.

Andre Agassi a Steffi Graf Čítajte viac Deti Agassiho a Grafovej sú už dospelé! Ste zvedaví, na koho sa viac podobá syn a na koho dcéra?

„Medzi príznaky, ktoré treba sledovať, patria zvýšená teplota alebo horúčka, pocit plného nosa, výtok tekutých hlienov z nosa, kašeľ, bolesti hrdla, dýchavičnosť, únava, bolesti hlavy, bolesti svalov, nevoľnosť či vracanie, hnačka, nechutenstvo, náhla strata čuchu či chuti, bolesti brucha či zápal spojiviek,“ priblížila hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

mačka, pár, láska, muž, žena, kuchyňa Čítajte viac Pes či mačka namiesto dieťaťa? Mileniálov táto voľba láka čoraz viac

Odborníci naďalej odporúčajú, aby žiaci základných a špeciálnych základných škôl, ako aj žiaci prvých štyroch ročníkov stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom nosili rúška aj v triedach. „Naďalej to odporúčame a považujeme to za účinnú súčasť prevencie nákazy. Zároveň pripomíname, že nosenie rúšok v škole je pre nich naďalej povinné v interiéri škôl mimo uzavretého kolektívu, teda napríklad na chodbe, toaletách alebo v šatni,“ dodala Račková.

debata chyba
Viac na túto tému: #ochorenie #karanténa #Covid-19

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...