Recept na dlhovekosť? Nie je to len strava, pohyb a rovnováha. Chce to ešte...

Kľúč k dlhému životu? Iste, je to aj zdravá strava a pravidelný pohyb. Ako však uvádza aktuálna štúdia, aj niektoré špecifické ľudské vlastnosti súvisia s dlhým životom. Zaujíma vás, o ktoré ide?

10.10.2021 13:00
šport, tréning, senior, seniorky, staršia žena,... Foto:
Ako sa staráte o svoje telo? Túžite po dlhovekosti? Potom...
debata

Čo je teda potrebné mať, aby sme žili dlhý život? Vedci sa touto otázkou zaoberajú dlhý čas a skúmajú všetky možné príčiny dlhovekosti. Tí, ktorí sa zdravo stravujú, pravidelne športujú a dbajú na rovnováhu medzi prácou a voľným časom, žijú dlhšie – to nie je ničím novým. Dlhodobá štúdia Americkej psychologickej asociácie (American Psychological Association) však prišla so zaujímavým zistením. Šanca dožiť sa v zdraví dlhého veku ide ruka v ruke aj s istými povahovými vlastnosťami.

prechádzka, žena , tréning, beh, zima, príroda Čítajte viac Obyčajná prechádzka? Vyťažte z nej viac - pre kondičku aj zdravie

Štúdia prebiehala po dobu 75 rokov a bola zameraná na súvislosť medzi istými vlastnosťami a vekom, akého sa ľudia dožívajú. A prišli so zaujímavým zistením – tí, ktorých blízke okolie označilo za veľmi dôkladných alebo za menej ochotných riskovať, sa dožívali výrazne vyššieho veku ako ostatní ľudia.

Ale nielen svedomitosť a dôslednosť nám údajne môžu zabezpečiť dlhý život. Aj vlastnosti ako otvorenosť, emočná stabilita a priateľskosť, majú podľa štúdie takisto pozitívny vplyv na dĺžku života. Ak sa radi a často smejete, zároveň sa nebojíte dať otvorene najavo svoje pocity, ste na dobrej ceste k dlhovekosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #dlhovekosť #Elán #vlastnosti

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...