Kegelove cviky nezlepšia len sex. Dokážu doslova zmeniť život

Pri Kegelových cvikoch sa skloňuje zlepšenie sexu a zabránenie úniku moču. No ich cvičenie má význam pre všetky ženy. Ide o jednoduché cvičenie, ktoré zvládnete absolvovať aj na krátkej porade. A pritom si nikto nevšimne, že cvičíte. Akurát sa budete mať lepšie.

05.10.2021 13:00
cvičenie, zdravie, aktivita, pohyb, životospráva, Foto:
Pravidelné cvičenie a posilňovanie svalov panvového dna pozostáva z jednoduchých cvikov.
debata

Lepší zážitok z milovania

Je samozrejme jeden z dôležitých aspektov. Nejde však len o lepšie využívanie svalov vagíny. Dokážete partnera zovrieť, vytvoriť tlak, zlepšiť trenie a celá oblasť bude omnoho viac prekrvená. Viac prekrvenia znamená aj viac pocitov rozkoše, ktoré sa vašim lonom rozoznejú.

Pripravia vás na pôrod

Kegelove cviky sa odporúčajú hlavne po pôrode, aby ste si spevnili panvové dno a zlepšili kondíciu v udržaní moču. Ak však cvičíte Kegelove cviky, tak budete mať nielen kvalitnejší intímny život pred pôrodom, ale aj jednoduchší a ľahší prirodzený pôrod.

Podporia črevá

Hoci sa Kegelove cviky vnímajú ako cvičenie na intímnu oblasť, sťahy svalov panvového dna majú dosah až črevám, ktoré stimulujú a masírujú. Zabezpečíte si tak lepšiu peristaltiku, menej nadúvania a kvalitnejšiu a pravidelnejšiu stolicu.

prechádzka, les, pár, pes Čítajte aj Rýchle tipy, ako si počas jesene vylepšiť náladu. Každý jeden vám skrášli deň

Proti bolesti chrbta

Možno ste dodnes netušili, že za bolesťou chrbtice často stoja slabé brušné svalstvo a ochabnuté svaly panvového dna. Chrbtica by prakticky nemala byť nosným pilierom, ale mala by sa oprieť práve o pevné brucho a stabilný základ. Preto cvičením Kegelových cvikov vytvoríte pevný základ svalov, ktoré podporia správne držanie tela a znížia riziko, že vás budú bolieť kríže.

Ako teda na ne?

Nejde o žiadne zložité cvičenie. Nepotrebujete k nemu žiadne náčinie a dokonca ho môžete cvičiť sama a kdekoľvek. Ide o pomalé uvedomelé sťahovanie svalov panvového dna. Je to pocit akoby ste chceli zadržať močenie a svaly sťahujete smerom nahor. Zovriete ich čo najviac na 6 – 8 sekúnd a uvoľníte. Spravíte minimálne 10 opakovaní a váš intímny aj bežný život nadobudnú vyššiu kvalitu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #posilňovanie #inkontinencia #panvové dno #brušné svaly #Kegelove cviky #peristaltika

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...