Instantné kaše a cereálie ako raňajky pre dieťa? Áno či nie?

Ako rodičia dohliadame na prvé jedlo dňa pre nášho školáka. Hoci je času menej, niektoré zásady treba mať v hlave aj v časovej tiesni.

05.10.2021 11:00
školák, dieťa, raňajky, jedlo, strava, deti Foto:
Ako majú vyzerať raňajky pre školáka?
debata

„Jedlo by malo byť vyvážené, pestré. Raňajky majú obsahovať všetky makronutrienty – na tanieri by sa mal objaviť sacharid, ideálne zložený, bielkoviny, ovocie či zelenina a tiež tuky, na ktoré sa občas zabúda,“ opisuje Anetta Vaculíková, zakladateľka občianskeho združenia Skutočne zdravá škola.

Rýchlym a pohodlným riešením sa v čase raňajok stávajú v mnohých rodinách cereálie či instantné raňajkové kaše zaliate mliekom, je to správna cesta? „Instantné kaše by sme mali z nášho jedálnička vyradiť, alebo aspoň výrazne obmedziť. Je veľmi jednoduché pripraviť si kaše, respektíve granolu zo skutočných surovín. Áno, je to trošku na čas náročnejšia príprava, ale nič, čo by sa nedalo zvládnuť,“ uvádza Vaculíková a pokračuje: „Instantné kaše sú síce rýchlym riešením, ale určite nedokážu suplovať úlohu originálnych druhov obilnín.“ Viac o raňajkách pre deti si pozrite vo videu pre TV Pravda.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #stravovanie #zdravé jedlo #cereálie

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...