5 tipov na zlepšenie nálady, ktoré dokonale fungujú a nestoja vás ani cent

Dni sa pomaly skracujú, čo u mnohých vyvoláva pocity splínu, nostalgie až zlej nálady. Vylepšiť si ju však môžete rýchlo a prakticky zadarmo. Nepotrebujete chodiť za terapeutom, ani si kupovať drahé meditačné nahrávky. To samo o sebe už znamená dobré správy, ale tými nekončíme...

08.09.2021 13:00
nohy, chôdza, lúka, prechádzka, turistika Foto:
Chôdza sama o sebe má na psychiku človeka terapeutický efekt.
debata (1)

Prejdite sa v lese

Môže ísť pokojne aj o lesný park. Je dokázané, že chôdza sama o sebe má na psychiku človeka terapeutický efekt a ten sa ešte znásobí, ak si ju doprajete v čistom a prírodnom prostredí. Využiť túto možnosť na vylepšenie pochmúrneho stavu mysle vás môže stáť možno len lístok na MHD, vďaka ktorému sa vyveziete za mesto. Domov sa vrátite ako znovuzrodená.

Pozrite si videá zvierat

Ideálna a rýchla terapia, ak máte mobil v ruke a sledujete na displeji negatívne správy a šarvátky hejterov na sociálnych sieťach. Prelaďte si na zvieracie videá. Štúdie ukázali, že zvieracie, a obzvlášť vtipné zvieracie videá, pôsobia na človeka veľmi pozitívne. Náladu stimulujú lepšie, ako klasická hraná komédia. Preto majte vždy pár takýchto „funny“ videí v zálohe a svet sa vám bude zdať krajší.

Zlepšite deň niekomu inému

Chceli ste zlepšiť predsa deň sebe. No štúdie ukazujú, že ak niekomu pomôžeme, obdarujeme ho alebo inak potešíme, nerobíme to zadarmo. Pomoc v tomto prípade vyvoláva hormóny šťastia, spokojnosti a zmysluplnosti nášho konania. Výsledkom je, že ak zlepšíte náladu niekomu inému, zlepší sa aj vám. Vyskúšajte to v praxi. Funguje to priam magicky.

žena, rozmýšľanie, úsmev, dôchodkyňa Čítajte aj 5 dôvodov, prečo sa viac usmievať. Pomôže to nielen vám

Pomôžte si vôňou

Príjemná vôňa má schopnosť vylepšovať náladu. Rovnako ako nepríjemný vzduch v miestnosti môže spôsobovať negatívne emócie. Aké vône preto použiť, ak chcete kútiky úst zdvihnúť smerom nahor? Najlepšie zaberá levanduľa, jazmín, medovka, rozmarín a šalvia. Do nálady vás ale dostane aj rozprášenie pár kvapiek oleja vanilky, škorice, citróna a pomaranča.

Dýchajte

Dych je základom života aj dobrej nálady. Ak nesprávne dýchate, vaše zdravie sa bude zhoršovať a k tomu bude prináležať aj nálada. Uvedomte si každý nádych aj výdych. Ak máte skutočne zlú náladu, dýchajte rýchlejšie. Zhlboka sa nadýchnite a pozvoľne vydýchnite. Opäť sa nadýchnite. Takéto dýchanie môžete opakovať až kým sa vám možno jemne nezatočí hlava. Potom dýchajte normálne. Dajte si aspoň dva takéto cykly prekysličenia a zrazu sa budete usmievať.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #prechádzka #dych #vône #chôdza #dobrá nálada #dýchanie #aromaterapia

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...