Zabudnite na kávu. Tieto dychové cviky vás nabudia energiou

Potrebujete okamžitú energiu, zvýšiť produktivitu a kreativitu? Zabudnite na kávu a energetické nápoje. Vyskúšajte dychové techniky, ktorých silu objavili starodávni jogíni, ale dokonale fungujú aj v súčasnom modernom svete.

17.08.2021 13:00
joga, dýchanie Foto:
Zaujímavý energizér, ktorý nie je ani náročný na počítanie.
debata

Minútové dýchanie

Na dodanie rýchlej energie vám stačí dychové cvičenie, ktoré zaberie menej času, ako uvariť si kávu. Profesionálna jogová terapeutka Felice Rhiannonová už roky svojim klientom namiesto energizérov odporúča prácu s dychom. Ide o jednoduché cvičenie, na konci ktorého pocítite príval energie. Tajomstvo je v predlžovaní dychu. Najprv sa nadýchnite čo najhlbšie do brucha, do hrude, prešpikujte sa vzduchom a stihnite to za dve sekundy. Rovnako nech vám trvá aj výdych.

Potom predĺžte nádych na tri sekundy. A rovnako tak aj výdych. Pokračujte k štyrom sekundám, čo by už mala byť frekvencia normálneho plynulého nádychu. Naďalej nádychy a výdychy spomaľujte, až kým s a nedostanete na číslo osem. Opakujte počas jednej minúty a budete ako znovuzrodený.

Dvojité dýchanie

Zaujímavý energizér, ktorý nie je ani náročný na počítanie. Zatvorte ústa a plne sa nadýchnite nosom. Tak, ako je vám to príjemné. Nadýchnite sa do brucha a čo najviac. Následne prudšie vydychujte nosom aj ústami naraz. Opakujte päťkrát a potom si dajte menšiu prestávku. Celý cyklus opakujte rovnako päťkrát a vaša hlava bude ako vymenená.

žena, ráno, vstávanie Čítajte aj Budíte sa ráno unavení? Skúste triky, ktoré po zobudení zaručia kopu energie

Okysličujúci dych

Naša energia aj mentálna kondícia začínajú upadať, ak nám chýba kyslík. Preto sa pokojne posaďte, alebo si ľahnite a skúste čo najrýchlejšie spraviť nádych, pričom úplne uvoľnene vydýchnite. Následne sa okamžite prudko doplna nadýchnite a uvoľnene vydýchnite. Opakujte tridsaťkrát. Z prívalu kyslíka sa vám môže aj zatočiť hlava. Preto je lepšie ležať. Následne dych zadržte, ako dlho vám je príjemne. Nadýchnite sa, opäť na pár sekúnd zadržte dych. Doprajte si chvíľu oddychu, užívajte pocity a šup s novou energiou do práce.

Dych ohňa

Používajú ho jogíni po celej planéte. Ide o prudké výdychy nosom, pri pohybe brucha smerom dnu a voľného nádychu. Dych je čo najrýchlejší a pocítite, ako si premasírujete oblasť pupku, a okysličíte mozog. Už po minúte sa budete cítiť omnoho lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dych #dýchanie #dychové cvičenia #brušné dýchanie #technika dýchania

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...