Budíte sa ráno unavení? Skúste triky, ktoré po zobudení zaručia kopu energie

Keď sa spojí ľudské odhodlanie a veda, tak z toho vzniknú praktické návody, ktoré vám pomôžu z postele doslova vyskočiť a byť plný pozitívnej energie. Stačí skúsiť a možno preskočíte aj rannú kávu, keďže budete mať po zobudení energie aj na rozdávanie.

13.08.2021 13:00
žena, ráno, vstávanie Foto:
Ustlať si posteľ po zobudení je akousi malou meditáciou.
debata

Každý deň si doprajte „dovolenku“

Ak máte odísť na dovolenku, tak vám zrazu stačí aj pár hodín spánku a ráno vstávate plný energie a odchádzate z domu ešte skôr, ako ste plánovali. Všetko je to podľa najnovších zistení o motivácii. Mozog je totiž závislý na endorfínoch. Preto ak mu už večer prezradíte, na čo sa nasledujúci deň tešiť, vyskočíte z postele ako strunka. Nemusí to byť cesta na dovolenku. Stačí napríklad aj dobrá káva, film, posedenie s priateľmi, nová kniha, čokoľvek, čo bude pred vami ako odmena, ktorá prinesie radosť a potešenie.

Umyte si tvár

Čo najskôr v studenej alebo aspoň vlažnej vode. Okamžite si tým osviežite oči a rozprúdite energiu. Ak chcete energie ešte viac, šup do ľadovej sprchy. Nielenže aktivujete cievy, zlepšíte si imunitu a zocelíte srdcovocievny systém. Trénujete si aj pevnú vôľu, pretože cesta z vyhriatej postele do studenej sprchy si vyžaduje dostatok guráže. A vy každý deň ráno vyhráte sami nad sebou. To vás zaručene nakopne.

Spánok - práca - únava Čítajte aj Zdriemnutie počas dňa. Škodí, alebo pomáha. Tretí bod vás prekvapí

Usteľte si posteľ

Maličkosť, ktorú ale odporúčajú svetoví guru motivácie aj najbohatší ľudia planéty. Nie je to náhoda. Ustlať si posteľ po zobudení je akousi malou meditáciou, ktorá vám dá prvú úlohu dňa a vy si ju vyčiarknete ako splnenú. Svoj deň tak začnete malým úspechom, ktorý vám dodá energiu. A viete ako to chodí. Jeden úspech obvykle plodí ďalší. Preto sa môžete začať na úspešný deň plnohodnotne tešiť.

Spravte si malú radosť

Vychutnajte si dobrú kávu, prečítajte si dobrý vtip, zahrajte videohru, začítajte sa do pekného citátu, zapnite si obľúbenú pesničku . Buďte chvíľu len sami so sebou. Určite nezapínajte sociálne siete plné nenávisti a hejtu. Ak totiž začnete deň s príjemným pocitom, omnoho skôr vyskočíte na nohy, ako bez tohto zážitku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #oddych #endorfíny #ranné vstávanie #pravidelný spánok

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...