Športy, pri ktorých idú kilá dole najľahšie. Už ste ich skúsili?

Ak už športovať, tak efektívne. Aby sme nielen minuli peniaze vo fitku a vypotili litre tekutín, ale rovnako znížili váhu a vylepšili postavu. Preto ak si vyberáte dokonalý šport pre vás, vyberte si taký, ktorý vás bude nielen baviť, ale navždy vás zbaví starostí s (nad)váhou.

11.08.2021 13:00
beh, šport, pohyb, pitný režim, pitie, zdravý... Foto:
S kalóriami je to pri behu individuálne.
debata

Plávanie

Počas leta je hriechom nevyužiť tento šport. Pretože platí, že najlepšie sa formuje telo do plaviek v prípade, že máte plavky. Klasické prsia dokážu vypáliť 458 kalórií za pol hodinu. Trikom, prečo patrí plávanie k športom, ktorom efektívne spaľujú, je zapojenie prakticky všetkých svalových partií na tele. O tom, či plávanie skutočne funguje vás určite nemusíme presviedčať. Pretože plavec s nadváhou prakticky neexistuje.

HIIT

Náročný, ale efektívny. Pritom jednoduchý na prevedenie a nenáročný na priestory. Vysoko intenzívny intervalový tréning môžete robiť doma, vo fitku, pokojne aj kdesi na lúke. Je jedno, či si dáte švihadlo, kľuky, drepy, výskoky, bicykel. Základom je ísť minútu naplno a následne si dopriať 20 sekúnd oddychu. Takto zopakujte minimálne šesť kôl a máte garantovanú stratu okolo 400 kalórií za 30 minút dennej aktivity. A to sa už oplatí.

strečing, tréning, žena, cvičenie Čítajte aj Pohyb má na hladinu cholesterolu výrazný vplyv! Aj preto je dobré športovať

Beh

S tými kalóriami je to pri behu individuálne. Pretože záleží od kondície, váhy, či začínate, alebo ste už pokročilí bežec. Priemerne však stratíte počas behu, ktorý bude trvať 30 minút a srdce vám bije len tak rýchlo, že zvládnete rozprávať, okolo 390 kalórií. To nie je zlé, ak opakujete aspoň tri – štyrikrát v týždni. Úsmev na váhe sa dostaví už po prvom mesiaci.

Zumba

Veľmi obľúbené skupinové cvičenie, pri ktorom zažijete veľa hudby, veľa dobrej zábavy a veľa smiechu. A spálite minimálne okolo 270 kalórií za pol hodinku. Obvykle však hodiny zumby trvajú hodinu a tak je porcia spálených kalórií dvojnásobná. Navyše vo veľmi príjemnej atmosfére.

Kickbox

Až 385 kalórií za pol hodinu radí toto bojové umenie k tým efektívnejším športom, čo sa týka zhadzovania váhy. Výhodou je, že vám vyformuje pekné svaly bez toho, aby ste stratili ženský zjav. Teda ak nerátame občasný vedľajší efekt v podobe modriny. Zároveň však získate aj základy sebaobrany. Ide o šport, ktorý sa každej žene oplatí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #beh #pohyb #chudnutie #kalórie #kickbox #športovanie #zumba #HIIT

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...