Tučná? Chudá? V tomto veku sú už ženy so svojím telom spokojné

Ženy riešia pred zrkadlom mnoho otázok týkajúcich sa ich vzhľadu.

06.08.2021 11:00
vrásky, žena, zrkadlo, kozmetika,... Foto:
Spokojná či nie?
debata (1)

Pochybnosti často nemajú konca kraja… Alebo, že by predsa? Vedci prišli so zaujímavým zistením – tu je vek, kedy sú ženy so svojím telom už spokojné.

Podľa štúdií troch univerzít – Griffith University, University of Queensland a University of Auckland rastie prijatie svojho tela priamo úmerne s vekom. Najmä ženy nad 60 rokov sa podľa výsledkov prieskumov cítia vo svojom tele dobre a sú so svojou postavou spokojné. Podľa štúdie je skutočnosť, že ženy sú na seba s pribúdajúcim vekom menej prísne spôsobené tým, že sa ich zameranie mení: zdravie je už pre ne dôležitejšie ako snaha obliekať si šaty veľkosti 38.

švihadlo, cvičenie, pláž Čítajte viac Prekvapí vás, koľko kalórií spálite skákaním cez švihadlo! Porovnanie s behom či bicyklovaním hovorí jasne

Sebaprijatie nie je vždy jednoduché a sebaláska je ešte ťažšia. A hoci sa téma prijatia vlastného tela stáva čoraz diskutovanejšou aj medzi mladšími ročníkmi, ako vyplýva z prieskumu, je to ešte stále beh na dlhú trať.

Keď sa nabudúce pozriete do zrkadla a budete si s nevôľou obzerať strie na bruchu či ovisnutú kožu na stehnách, skúste sa tešiť z toho, ako vaše telo funguje. Iste, je fajn pre svoj dobrý pocit každý deň čosi urobiť – zaradiť do života pravidelné cvičenie a dostatok pohybu, ale častovať samú seba neopodstatnenou kritikou naozaj nemusíte.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Telo #postava

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...