Prekvapí vás, koľko kalórií spálite skákaním cez švihadlo! Porovnanie s behom či bicyklovaním hovorí jasne

Ak ste už niekedy skákali pár minút cez švihadlo dobre viete, že je to skutočná drina, aj pri porovnaní napríklad s intenzívnym behom.

04.08.2021 06:00
švihadlo, cvičenie, pláž Foto:
Švihadlom k sexi postavičke!
debata

Kalórie tak pri skákaní spaľujeme jedna radosť! Koľko presne? Pol hodiny cvičenia dokáže spáliť až 500 kalórií, ak skáčeme na „plný výkon“. Pre porovnanie – beh, ktorý trvá pol hodiny spáli asi 350 kalórií a napríklad bicyklovanie okolo 300 kalórií.

Benefitov skákania cez švihadlo je však viac. Sotva existuje priestorovo úspornejšia aktivita, ktorá je taká intenzívna. Švihadlo môžete rýchlo uložiť a môžete si ho vziať kamkoľvek.

beh, žena, tréning, bežec, bežkyňa Čítajte viac Beháte či bicyklujete? Malé porovnanie - spálené kalórie, benefit pre srdce

Skákanie cez švihadlo je extrémne lacný šport, ak ho porovnáme s inými. Na internete nájdete švihadlá od 2 eur, ale dajú sa, samozrejme, kúpiť aj drahšie a exkluzívnejšie švihadlá – napríklad záťažové švihadlo kúpite za 20 eur, pred obyčajným švihadlom ponúka isté výhody. Záťažové švihadlo je ťažšie ako štandardné švihadlo, pri skákaní je tak potrebné vyvinúť viac energie a je viac nápomocné aj pri budovaní svalov.

Skákanie cez švihadlo je tréningom pre niekoľko svalových skupín. Posilňuje svaly panvového dna, svaly nôh a trupu. Pre porovnanie: Keď beháte, precvičujete najmä svaly nôh. Skákanie cez švihadlo rovnako efektívne zapája aj hornú časť tela.

Ak sa do skákania pustíte, potom si dajte pozor na to, v akej obuvi trénujete – nezabúdajte na kvalitnú obuv, ktorá odpružuje. Na kĺby treba dávať pozor aj pri tomto športe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #skákanie cez švihadlo #intenzívny tréning

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...