Tri varovné signály, ktoré hovoria - málo športujete

Cvičíte pravidelne, len občas alebo vôbec? Keď vaše telo vysiela nasledovné signály, hovorí vám, že je dôležité "opäť sa nakopnúť" a začať viac športovať.

03.08.2021 15:00
žena, sedenie, chrbát, bolesť, počítač Foto:
Celodenné sedenie prináša mnoho problémov - ak športujete pravidelne, bolestí sa zbavíte.
debata

Trpíte poruchami spánku

Neschopnosť zaspať alebo sa v noci dookola prebúdzať nie je nič príjemné. Ak telo nie je unavené a má aj večer dostatok energie, ktorú ste zo seba nedostali, spánok sa jednoducho nedostaví. Práve športom odbúrate energiu, ktorej prebytok vám nedovolí zaspať. Je vhodné cvičiť v istú dennú dobu, aby si telo navyklo na rytmus a na čas, kedy sa nastaví na športovú aktivitu. Okrem toho, že sa vám bude lepšie zaspávať, urobíte niečo aj pre svoju kondičku a postavu.

plank, planking, tréning, žena, cvičenie Čítajte viac Čo vám prinesie každodenné cvičeniu planku?

Ste často smutná

Ľudia, ktorí pravidelne cvičia, majú menšiu pravdepodobnosť, že ich postihne depresia či ich prevalcuje pocit neopodstatneného smútku – to sú vedecky podložené fakty. Dôvodom sú endorfíny uvoľňované počas cvičenia. Vďaka športu sa vyplavujú do krvi a preto sa po ňom cítite spokojná – na svet sa vám pozerá lepšie, ak doň zaradíte pravidelný šport. Navyše, ak sa venujete kolektívnym športom alebo si idete zacvičiť s nejakou skupinkou ľudí, rozvíjate sociálne kontakty a takisto predchádzate depresiám či pocitom osamelosti.

prechádzka, žena , tréning, beh, zima, príroda Čítajte viac Obyčajná prechádzka? Vyťažte z nej viac - pre kondičku aj zdravie

Bolí vás chrbát

Bolesť chrbta je klasika, ktorá hovorí jasne – málo cvičíte – veľa sedíte. Svaly chrbta ochabnú a nedokážu držať telo v takej pozícii, ako treba. To potom vedie k zlému držaniu tela aj počas sedenia, aj počas chôdze – o slovo sa začnú hlásiť bolesti. Pravidelný šport dokáže v tomto smere priam zázraky – pravidelným posilňovaním chrbtového svalstva sa bolestí zbavíte. Ak nie, potom sa odporúčajú špeciálne zdravotné a nápravné cvičenia, ktoré už patria do rúk odborníka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #aktivita #depresia #športovanie

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...