Problémy s obezitou a nadváhou sa počas pandémie prehĺbili, čísla hovoria jasne

Príjem kalórií sa prudko zvýšil, najmä v čase, keď vládol lockdown.

29.07.2021 13:00
nadváha, obezita, žena, hanba, rozpaky Foto:
Ako ste na tom s priberaním vy?
debata (3)

Hmotnosť ľudí, ktorí v Anglicku počas pandémie pribrali, sa podľa vládnej agentúry Public Health England zvýšila v priemere o viac ako tri kilogramy.

Viac ako 40 percent dospelých obyvateľov Anglicka počas pandémie pribralo. Ich hmotnosť sa v priemere zvýšila o viac ako tri kilogramy, informuje portál bbc.com.

plank, planking, tréning, žena, cvičenie Čítajte viac Čo vám prinesie každodenné cvičeniu planku?

Zistenie sa opiera o výsledky prieskumu, ktorý uskutočnila vládna agentúra Public Health England (PHE) na vzorke päťtisíc ľudí. Problémy s obezitou a nadváhou sa prehĺbili, keďže pandemické opatrenia narušili bežnú dennú rutinu, čo obmedzilo možnosti zdravého stravovania a udržiavania sa v dobrej fyzickej kondícii. Agentúra ďalej upozornila, že okrem viditeľných prírastkov hmotnosti sa môže okolo životne dôležitých orgánov hromadiť tuk, čo organizmu komplikuje boj s rakovinou, srdcovo-cievnymi chorobami a tiež s ochorením COVID-19.

Britský Inštitút pre fiškálne štúdie (IFS) nedávno spracoval veľké množstvo dát o nákupoch potravín a nealkoholických nápojov. Na základe jeho zistení nákupy cez výdajné okienka v Spojenom kráľovstve prudko zvýšili príjem kalórií. V novembri 2020, keď v krajine platil druhý lockdown, bola ich úroveň v porovnaní s bežnými hodnotami viac ako dvojnásobná.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #obezita #nadváha

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...