Kedy sú ženy v živote najšťastnejšie? Období je viac

Pocit šťastia je výsostne subjektívna záležitosť. Rovnako sa nedá presne určiť, v ktorom roku budete žiariť a ktorý budete považovať za osobnú kalváriu. Výskumy, štatistiky, fyziologické aj psychické procesy však naznačujú, v ktorých rokoch sa k pocitu šťastia máte možnosť priblížiť čo najviac.

24.07.2021 15:00
láska, žena, šťastie Foto:
Prvý vrchol šťastia nastáva okolo 23
debata (1)

Detstvo? Zabudnite

Mýtus o tom, že detstvo je najkrajším obdobím života už porazili štúdie, skúsenosti a rovnako aj úprimné priznanie si skutočnosti každého z nás. Detstvo je síce krásne bezstarostnosťou, ale plné obmedzení a v skutočnosti je len úvodom do života. Preto sa detstvo za to najkrajšie obdobie nepovažuje. Ide o dobré správy, pretože by bolo skutočne mierne nepríjemné vyčerpať si najkrajšie dni života hneď na začiatku.

Sex po tridsiatke

Experimenty sú vždy len experimenty bez ohľadu na to, v akom veku začínajú. Obdobie dospievania je síce povestné objavovaním sexuality, ale až po tridsiatke ženy zažívajú najkrajší sex. Do tejto doby sa nielen naučia, čo im robí dobre, povedia to partnerovi, ale aj telesne a hormonálne sú v najlepšej kondícii na dosahovanie pôžitku v posteli. O tom hovorí nielen poznanie mnohých žien, ale aj vedecké zistenia.

dievča, čokoláda, maškrtenie, radosť Čítajte aj 5 tipov, ako si na počkanie zvýšiť pocit šťastia v živote

Prvý vrchol šťastia

Každý výskum má obmedzený počet účastníkov, no ten londýnsky sa zameral na viac ako 23 000 žien, aby vyskúmal, kedy sa cítili najšťastnejšie. Odpovede boli zaujímavo podobné. Prvý vrchol šťastia podľa London School of Economics and Political Sciences uvádza vek okolo 23 rokov. Ide o obdobie plné života, človek väčšinou dokončuje vzdelanie, alebo si zakladá rodinu. Je na rozbehu svojej kariéry s množstvom energie, očakávaní a potenciálu. Výsledkom je, že pocit šťastia mu nenarušia ani bežné okolnosti.

Druhý vrchol šťastia

Nie, raz ženám jednoducho nestačí. Druhý vrchol šťastia prichádza okolo 69 roku života. Toto číslo sa stalo symbolom nielen erotickej, ale aj životnej radosti. V tomto veku človek plnými dúškami vychutnáva pokoj. Oslobodený od starostí v práci, výchovy, žije už len sám pre seba. Nemusí nič plánovať ani sa za nič zodpovedať. Je to nádej pre všetkých, ktorí si myslia, že na dôchodku to už bude len horšie. Naopak. Čaká vás druhé životné obdobie, kedy budete mať dôvod na úsmev širší ako v minulosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dôchodok #sexualita #šťastie #detstvo #pocit šťastia #šťastný život

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...