Inteligentné ženy sa často uchyľujú k... Toto zistenie prekvapuje

Ak ste nahnevaná, vypustíte z úst jednu či dve nadávky? Alebo si radšej zahryznete do jazyka a svoju zlosť v sebe "udusíte" bez použitia nepekných slovíčok...

20.07.2021 13:00
Pozor na nadávky, ktoré mu adresujete Foto:
Dávate si pozor na nadávky? Možno ani nemusíte...
debata (4)

Vedci z „University of Rochester“ prišli so zaujímavým zistením, ktoré poukazuje práve na súvislosť s nadávaním a inteligenciou žien. A toto zistenie vás určite prekvapí, hovorí totiž, že… Jedna vec, ktorú inteligentné ženy robia obzvlášť často, sa nedá veru nazvať správaním sa dámy.

Výsledky štúdie ukázali, že inteligentné ženy s väčšou pravdepodobnosťou použijú vo vhodnej chvíli nadávku ako ženy s nižším IQ.

single žena, zúfalá žena, problém, starosti Čítajte viac Riešiť problémy tu a teraz? Pre tieto znamenia zverokruhu priam nemožná misia

Ale nadávok sa týka aj iná štúdia, pod ktorú sa podpísala univerzita v britskom Keele (University of Keele), ktorá hovorí o fyzickej zdatnosti. Ľudia, ktorí si počas cvičenia občas zanadávajú, sa vyznačujú dlhšou fyzickou výdržou. Tí istí vedci zároveň zistili, keď merali „účinky“ nadávania na toleranciu bolesti, že väčšinou dokážeme znášať bolesť, keď sme vulgárni. Prečo? Každá nadávka totiž posiela správu do oblasti amygdaly v mozgu: nie sú to samotné nadávky, ktoré majú takú moc, ale citová a fyzická reakcia, ktorá vzniká pri ich vyslovovaní, čo nám dáva tú dávku energie, ktorá nám v takej chvíli prospeje.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #nadávky #psychika #vulgarizmy

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....