Cvičíte a nechudnete? Pravdepodobne robíte jednu z týchto chýb

Dlhé roky sa cvičenie prezentuje ako jeden zo zaručených a zdravých spôsobov na udržanie štíhlej línie. Avšak akoby nefungovalo každému. Problém však nie je v samotnom cvičení. To vedie k formovaniu postavy vždy. najčastejšie však zlyháva ľudský faktor a nie metóda.

18.07.2021 09:00
žena, činky, cvičenie Foto:
Silovým cvičením telo spevnie a bude aj ženskejšie.
debata

Cvičíte príliš málo

Každý pohyb je lepší ako žiadny. Avšak ak si chcete cvičením zmeniť telo, tak vám nebude stačiť preferovaných 30 minút aktivity trikrát do týždňa. Skutočná zmena tela prichádza pravidelným a častým tréningom. Pretože nikdy nechudnete, ak si ľahko zacvičíte, alebo si zaskáčete na švihadle a budete čakať zázraky. Najmä ak si po vypotení dáte aj niečo sladké ako odmenu.

Necvičíte silu

Je to problém hlavne žien. Kardio je skvelá vec. Posilní cievy, srdce a skutočne spaľuje aj tukové zásoby. Avšak týka sa to hlavne aktívneho behania, niekoľkokrát v týždni. Problém však je, že aj bežkyne potrebujú dopĺňať tréning silovými cvičeniami. A to mnoho ľudí, ktorí sa snažia odstrániť tuk, nerobí. Nemusíte sa obávať, že vám narastú svaly ako kulturistkám. Práve naopak. Telo spevnie a bude aj ženskejšie. Navyše viac svalov a pevnejšie svalové vlákna spaľujú pri bazálnom metabolizme viac energie. Takže smelo činky do ruky.

Neustále sa zaoberáte váhou

Dietologička Bari Stricoff radí vážiť sa maximálne raz za týždeň. Pretože platí, že čím častejšie sa vážite, o to vaše kilogramy tuku pôjdu ťažšie dole. Ukazuje sa totiž, že fígeľ je v stresovom hormóne kortizole. Mnoho ľudí chodí na váhu a to aj dvakrát denne. Ak sa ručička nepohne správnym smerom, prichádza stres, frustrácia. A presne to nepotrebujete.

chudnutie, kilogramy, diéta Čítajte aj Revolúcia v diéte, ktorá pomôže schudnúť?

Chcete všetko hneď

Športovou aktivitou schudnete, ale nebude to zo dňa na deň, ani z mesiaca na mesiac. Tukové objemy si budujeme postupne a nenápadne doslova roky. A podobne dlho trvá sa tuku gram po grame zbaviť. Ak hľadáte skratky, tak tie nie sú dlhodobou udržateľné. Dobrou správou ale je, že ak budete športovať dostatočne a dostatočne dlho, tuk na vás prilepený neostane.

Skáčete z diéty na diétu

Problém, ktorý vám akurát tak rozhodí vnútorné prostredie. Možno schudnete, ale nie zdravo a trvalo udržateľne. Rachel Fine je dietologička ktorá radí kombinovať šport s vyváženou stravou bohatou na vlákninu. Viac nepotrebujete do ruky chytiť žiadnu knihu o chudnutí. Sami uvidíte, ako tento recept na zdravé stravovanie a permanentka do fitka zmenia vaše telo. Ak to robíte inak, je možné, že patríte k nešťastníkom, ktorí sa celý život odhodlávajú začať športovať, neustále hladujú a permanentne nechudnú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #stravovanie #zdravý životný štýl #štíhla línia #zdravý jedálniček

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....