Na voňavom vankúši zaspíte jedna radosť! Len treba siahnuť po tej správnej vôni na noc

Niektoré aromatické oleje majú schopnosť znižovať úzkosť a stres a tak uľahčujú zaspávanie.

29.06.2021 11:00
vôňa, žena, spánok, zaspávanie, kvety, vankúš Foto:
Aj vôňa pomáha človeku zaspať.
debata

Spreje na vankúš si môžete zaobstarať v rôznych vôňach, potom už stačí len položiť si hlavu na prevoňaný vankúš a nechať sa unášať vôňou, ktorá vám prinesie na viečka spánok.

Po akých vôňach na noc siahnuť?

Citrón či bergamot podporuje rovnováhu a pokojný spánok. Všetci, ktorí sú počas dňa zaneprázdnení a následne sa pred spaním len prevaľujú v posteli, by mali siahnuť po tejto kombinácii vôní.

„Zaspávacou“ klasikou je vôňa levandule, ktorej silu môžete navyše umocniť aj levanduľovým čajom. Relaxačná vôňa levandule pomôže dosiahnuť pokojný stav. Sprej nastriekate na vankúš alebo do ovzdušia a vaše zmysly pred spaním sa upokoja. S levanduľou sa dajú, čo sa vôní na zaspávanie týka, kombinovať aj iné bylinky – výborne sa k nej hodí napríklad harmanček. Práve harmanček dokáže zjemniť pre niekoho priveľmi omamnú vôňu levandule. S levanduľou možno kombinovať aj drevité vône, ide napríklad o vôňu cédra alebo santalového dreva.

spánok, bdenie, nespavosť, spánková hygiena Čítajte viac Prečo sme v pondelok ráno nevyspatí? Tu sú najčastejšie dôvody

Neroli je esenciálny olej z kvetov pomarančovníka a je súčasťou mnohých parfumov. Jeho vôňa zmierňuje napätie a je preto vhodný pre každého, kto počas dňa prežíva veľa stresu.

Pre milovníkov hôr a lesa je na zaspávanie vhodná vôňa borovice – výnimočná vôňa oleja z borovice limbovej prenesie našu myseľ medzi zelené stromy, preč od povinností či stresu mesta. Vôňa borovice limbovej dokáže nášho „ducha“ krásne zrelaxovať a dopomôcť k lepšiemu spánku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spánok #éterický olej

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...