Stále pracujete z domu? Ak popri tom športujete, tu je najvhodnejší čas, kedy si zabehať

Ak máte možnosť stále pracovať z domu, zrejme si dokážete lepšie prispôsobiť čas na váš obľúbený šport.

23.06.2021 11:00
beh, žena, tréning, bežec, bežkyňa Foto:
Kedy chodíte behať vy?
debata

Ak je to napríklad beh, môžete si obuť tenisky kedykoľvek počas dňa, urobiť si krátku prestávku a zabehať si.

Väčšina vyznávačov zdravého životného štýlu si chodí zašportovať skoro ráno alebo večer po práci. Ale zamysleli ste sa niekedy nad tým, či je tento čas tým najsprávnejším pre šport? Počas dňa naozaj existuje čas, ktorý je podľa expertov na beh ideálny.

Hormóny, ktoré stimulujú náš metabolizmus, potrebujú ráno istý čas na zotavenie z noci. Náš metabolizmus vrcholí až podvečer a preto je čas pred večerou najlepší na beh. Takto telo následne spaľuje kalórie až do neskorej noci. Štúdie tiež preukázali, že náš objem pľúc je na večer o šesť percent väčší. Beh je potom pre nás menej náročný ako inokedy počas dňa. Okrem toho má beh pred večerou aj psychologický efekt. Po výkone máme tendenciu večerať menej. To podporuje efekt chudnutia a skutočnosť, že večer by ste nemali jesť až „do prasknutia“.

šport, tréning, senior, seniorky, staršia žena, stará žena, vitalita Čítajte viac Tento šport by mala robiť po prekročení 50-ky každá žena

Ak si idete zacvičiť hneď ráno, musíte vedieť, že telo je v tomto čase náchylnejšie na zranenia, pretože svaly sú po spánku ešte stuhnuté. Ak chcete ísť ráno behať, je veľmi dôležité, aby ste venovali dostatočnú pozornosť zahriatiu svalstva.

Beh podvečer má ešte jednu skvelú výhodu, s ktorou sa dá počítať – zaručí, že v noci budeme lepšie spať. Po tréningu klesá krvný tlak a automaticky sa tak dostaví únava.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #beh #Telo #organizmus #výkon #športovanie

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....