Päť overených, lacných a rýchlych tipov pre ozdravenie duše aj tela

Zdravé telo je základ zdravého ducha a svieža mysleľ napomáha aj fyzickej kondícii. V našom tele všetko so všetkým súvisí a preto sa Jodi Walker, koučka v oblasti holistického prístupu k zdraviu rozhodla zosumarizovať tipy, ktoré pomôžu získať a udržať celkový pocit zdravia a vyrovnanosti.

03.06.2021 15:00
cvičenie, zdravie, aktivita, pohyb, životospráva, Foto:
Minimálne 30 minút pohybu denne.
debata

Neexperimentujte so stravou

Lepšie než akákoľvek diéta je zdravé, pestré a triezve stravovanie, ktoré dokážete udržať celoživotne. Každá diéta totiž pre telo predstavuje stres a život v strese nie je zdravý ani príjemný. Hoci vás čiastočne teší že schudnete. Obvykle však opäť priberiete a tak zdravý životný štýl nevyzerá. Nájdite stravovanie, ktoré vám umožní držať zdravú váhu bez extrémov.

Cvičte

Minimálne 30 minút pohybu denne. Je to základ. Nemáte čas? Chodievajte pešo, prejdite sa, strávte o 15 minút na sociálnej sieti menej a zacvičte si. Ráno vstaňte o 15 minút skôr a prebehnite sa. Krátkych 30 minút pre zdravie a život nie je veľa. Pretože ak si ich nenájdete, ochorenie vás pripraví o omnoho viac času.

Vytvorte si útočisko

Každý potrebuje svoje miesto, svoj kútik, svoj priestor, kde bude sám so sebou. Nemusí ísť o izbu. Stačí priestor v rohu izby. Posedenie pri obľúbenom kvietku, na balkóne na záhrade. meditačný oltárik kdesi na stole. Posedieť si pár minút a prežiť chvíle sám so sebou považuje Jodi Walker za veľmi kľúčové k naberaniu životnej rovnováhy.

víno, ženy, kamarátky, oslava, žena, alkohol Čítajte aj Popíjate víno a hovoríte si, že v malom množstve prospieva zdraviu? Nová štúdia vás schladí

Obklopte sa správnymi ľuďmi

Osobami, ktoré majú rovnaké myšlienky ako vy. Podporia vás, dokážete sa s nimi smiať. Nájdete ich v športových kluboch, záujmových krúžkoch, pri obľúbených aktivitách. Trávte viac času s ľuďmi, od ktorých sa máte čo naučiť, ako s tými, ktorí vás chcú obmedzovať, podceňovať,, prípadne s vami manipulovať. Váš život sa vďaka takémuto kolektívu zlepší o 180 stupňov.

Zabudnite na minulosť

Nechajte si ju ako spomienku, poučenie, ako niečo, čo vám ostane v mysli. Ako lekcia, vedomosť, poučenie. No už sa pre minulosť netrápte. Nikdy ju nezmeníte, iba si ňou otrávite prítomnosť a budúcnosť. Zdraví a šťastní ľudia sa zaoberajú tým, čo môžu ovplyvniť. To, na čo už dosah nemajú, nechávajú mimo svojej pozornosti. Je to praktické aj zdravé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #zdravý životný štýl #fyzická aktivita #psychika #kondícia #zdravý život

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....