Športové oblečenie a jeho opätovné použitie bez prania? Toto vám hrozí

Zabudli ste stlačiť pred odchodom do práce tlačidlo "štart“ na práčke a po príchode domov zistíte, že si svoj obľúbený crossfit, jogu či zumbu nemáte v čom zacvičiť?

29.05.2021 13:00
pranie, prášok, obllečenie Foto:
Zabudli ste vyprať športové oblečenie?
debata

Predtým, ako v časovej tiesni siahnete po oblečení z predošlého dňa, mali by ste si tento krok predsa len zvážiť. Nosenie nevypranej športovej podprsenky, trička a podobne môže mať nepríjemné zdravotné následky.

Opätovné oblečenie nevypratého športového oblečenia môže viesť ku kožným ochoreniam – hovoríme o akné na tele alebo zápale vlasových folikulov. Pot počas cvičenia spôsobuje, že sa v odevoch hromadia baktérie, ktoré sa potom môžu množiť a na telo útočia ako kvasinky alebo plesne. Pri ďalšom nosení sa tieto baktérie a plesne šíria na celej pokožke a môžu viesť k nepríjemným zápalom.

štíhla postava, pekný zadok, kondícia Čítajte viac Pevný zadok do bikín! Nehovorte, že taký nechcete. Ešte to môžete stihnúť, ak...

Ešte skôr, ako prepotenú športovú podprsenku a legíny hodíte do práčky, mali by ste zvážiť, ako veľmi sa potíte. Ak sú vaše odevy po ľahkom tréningu stále relatívne suché, stačí ich cez noc vyvetrať. Ak sa však prikláňate k vysoko intenzívnemu športovému tréningu a domov chodíte „celkom prepotená“, musí oblečenie smerovať priamo do práčky, žiadne výnimky nie sú.

žena, sedenie, chrbát, bolesť, počítač Čítajte viac Škody po celodennom sedení napraví trik 3 minút! O čo presne ide?

Najmä tesné oblečenie, ako sú športová podprsenka, športový top či šortky, priliehajúce k telu, by ste si po náročnom tréningu, kedy sa intenzívne potíte, nemali obliecť v žiadnom prípade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tréning #oblečenie #pranie

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...