Štyri princípy, ako získať v živote viac slobody a šťastia

Nemusíte končiť v zamestnaní, ani si dať pauzu vo vzťahu, aby ste získali viac slobody. Pre seba, svoj život a svoje plány. Kľúčom je postaviť sa čelom k vystúpeniu z komfortnej zóny. Pretože slobodnejší spôsob života začína práve tam, kde končí vaša doterajšia rutina, ktorá vás zväzuje.

22.05.2021 10:00
šťastie Foto:
Odmietnutie znamená, že do vášho života nepríde nič nové.
debata

Pozrite sa do očí výzvam

Ak chcete získať viac slobody pre seba, hovorte viac áno ako nie. Presne to odporúča Hilary DeCesare, koučka a líderka, ktorá smeruje ľudí k nájdeniu plnohodnotného života. Podľa nej nás totiž kladné odpovede posúvajú dopredu a negatívne dávajú do ofenzívy. No a z obrany sa jednoducho góly nestrieľajú.

Hovorte áno novým výzvam

Hilary DeCesare upozorňuje, že áno netreba hovoriť na všetko a bez premýšľania. Omnoho častejšie však prikývnite veciam, ktoré vás v živote bavia a dávajú vám zmysel. Vďaka tomu vám ostane viac času na seba a na nové priority. No a to, čo vás nebaví, sa akosi samo a bez odmietania vytratí z vášho života.

žena, strach, obavy, nedôvera, mladá žena Čítajte aj Techniky, ktoré dokážu znížiť stres za pár sekúnd

Áno vás vždy niekam posunie

Odmietnutie znamená, že do vášho života nepríde nič nové. Naopak kladná odpoveď automaticky priťahuje nové situácie, možnosti a výzvy. Ak chcete v živote zmenu, tak to nepôjde tým, že budete krútiť hlavou. Mnoho koučov učí ľudí, že cestou k slobodnejšiemu životu je povedať nie. Hilary DeCesare má však iný názor a tvrdí, že zmena prichádza len pozitívnym nastavením. Povedzte áno a zistíte, že váš život zrazu dokáže vymeniť všetky staré vzorce. Ak totiž budete všetko len odmietať, z miesta sa nikdy nepohnete.

Buďte autentická

Hovorte áno ak chcete, nie vtedy, ak sa to od vás očakáva. Získate tým slobodu a pocit, že o svojom živote naozaj rozhodujete. Hovorte áno, aj keď sa to nie vždy musí páčiť vášmu okoliu. Pretože je potrebné, aby vás aj rešpektovalo. „Hovorte áno veciam, ktoré ste vždy túžili robiť, pretože život je príliš krátky, aby sme mu hovorili nie,“ uzatvára Hilary DeCesare.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sloboda #šťastie #zlozvyky #zvyky #návyky #zóna komfortu #výzvy

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...