5 drobných návykov, ktoré vám zaručene vylepšia deň

Nezáleží na tom, či budete mať ťažký deň alebo to bude ťažká pohoda. Rovnako nebude záležať na tom, čo vás postretne v práci alebo čo sa prihodí doma. Existuje totiž päť rituálov, ktoré vás dostanú do duševnej pohody, aj keby okolo vás traktory padali.

09.05.2021 10:00
kozubové kachle, kúrenie, teplo, kreslo,... Foto:
Vytvorte si svoj kútik.
debata

Naučte sa každý deň niečo nové

Nové stimuly, udalosti, zážitky, nové poznanie. To je presne to, čo nášmu životu dáva zmysel a prináša nám radosť. Kouč Roland Legge preto radí, aby ste vo vašom živote našli každý jeden deň aspoň maličkosť, ktorá vás obohatí. Naučte sa niečo pripraviť, rozšírte si obzory. Môže to byť napríklad hoci len osvojenie si novej cesty do práce, alebo naučenie sa nového slova. Každý deň napredujte a nikdy nebudete mať pocit nudy a životnej rutiny.

5 minút ticha

Ticho je pre človeka veľmi dôležité. V tichu vieme meditovať, vyčistiť si myseľ, ale sa aj dokonale sústrediť. Preto Roland Legge radí minimálne 5 minút ostať v tichu a sám so sebou. Prehovoriť k sebe doslova ako k najlepšiemu priateľovi. Povedať si povzbudivé slová, podržať sa, potešiť, jednoducho buďte päť minút ticha najlepším priateľom pre seba samého. uvidíte, ako skvele to funguje.

spánok postel, spanie Čítajte aj Vône, ktoré vám pomôžu lepšie zaspať

Vytvorte si svoj kútik

Aj v prípade, že nemáte doma priestor na vlastnú izbu, ktorú si ozdobíte podľa predstáv, je vhodné mať priestor na akúsi duševnú sprchu. Stačí možno stolík so sviečkou, prípadne vonná tyčinka, obľúbená rastlina, ku ktorej sa posadíte. Jednoducho to bude to vaša hranica, za ktorú si neprenesiete zlé myšlienky. Váš intímny „sprchový kút“, kde sa detoxikujete od zlých myšlienok.

Dýchajte zhlboka

Viac sa sústreďte na svoj dych. Ak prichádza fáza stresu, ktorý je sprevádzaný rýchlym a plytkým dýchaním, zastavte ju. Prestaňte dýchať ako splašené zviera a nastavte si pomalé a hlboké dýchanie. Práve pri ňom pochopíte, že ak nejde o život, nejde o nič.

Zamerajte sa na vône

Roland Legge už dlho radí ľuďom prijať do svojho života viac vôní. Dokážu príjemne energizovať a nabiť človeka pozitívnou náladou. Môžete ich pritom obmieňať. Ideálne sú na zlepšenie nálady ylang – ylang, eukalyptus, borovica, ale aj pomaranč a citrusy vo všeobecnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oddych #nové výzvy #relax #vône #zvyky #dýchanie #nálada #rituály

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...