Chcete si zabehať? Pustite sa do toho s Marošom Molnárom a podporte dobrú vec

Už o pár dní môžete vybehnúť s celým svetom, podporiť peknú myšlienku a zabehnúť si pár kilometrov so skutočne dobrým pocitom na srdci.

28.04.2021 13:00
Filip Nagy/Red Bull Foto:
Tréner Maroš Molnár.
debata

Staňte sa súčasťou globálneho podujatia Wings for Life World Run a pridajte sa aj do niektorého z bežeckých tímov. Napríklad do Vesmírnej makačky kouča Maroša Molnára.

Maroš je jedným zo zapálených ambasádorov: „Sme makačky a makači, ktorí milujú šport, energiu, beh a endorfíny nás vedia vystreliť do vesmíru. Do výkonu ideme na 100 percent. S nadšením, odhodlaním, radosťou z pohybu a dobrým pocitom, že aj behom môžeme pomôcť k lepšiemu životu druhých.“

Vesmírna makačka je projekt, ktorý minulý rok rozhýbal nejedného nadšenca aktívneho životného štýlu. Maroš si tento názov preniesol aj do svojho bežeckého tímu a vy sa tak môžete pridať k partii Vesmírna makačka Maroša Molnára, ktorá má aktuálne cez 50 členov. Aby ste si World Run poriadne užili a vyhli sa prípadným zraneniam, tímový kapitán a skúsený tréner si pre vás pripravil aj série cvikov. Na tomto odkaze podujatia nájdete videá zamerané na bežeckú abecedu, posilnenie základných partií, ale aj stabilitu bedier a kolien.

Na to, aby ste sa zapojili do 8. ročníka Wings for Life World Run, nemusíte byť profesionálny atlét. Vzdialenosť aj tempo si určujete sami, bežíte s aplikáciou, takže aj trasu si môžete vybrať podľa seba. Maroš Molnár v úlohe ambasádora motivuje všetkých vo svojom okolí a kúsok motivácie má aj pre vás: „Je super byť súčasťou myšlienky Wings for Life a niečo pre to urobiť, pretože si myslím, že je to skvelá idea. Hlavne to, že čím viac ľudí sa zapojí, tým viac to môže v konečnom dôsledku pomôcť. Je to v podstate príjemné podujatie s charitatívnym rozmerom, a pritom to človeka skoro nič nestojí. Aj tak chodíš behávať, tak si akurát naplánuješ, že pobežíš v čase Wings for Life World Runu,“ dodáva tímový kapitán Maroš Molnár.

Bežecké tímy tento rok prepájajú dobrú vec so stovkami bežcov a aktuálne si môžete vyberať už z viac ako 4 000 tímov, alebo vytvortiť s kamošmi či kolegami ten vlastný. Okrem Maroša Molnára sa tento rok do toho pustili aj Matej Sajfa Cifra, Štefan Svitko, Gabriel Švajda, Romana Komarňanská, ale aj Marcel Hirscher či futbalový klub RB Lipsko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Wings For Life World Run #Maroš Molnár

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...