Štúdia potvrdila: Pitím tohto čaju naozaj spaľujete viac kalórií

O pozitívnych účinkoch čajov na chudnutie či spaľovanie kalórií hovoria mnohé vedecké články.

03.05.2021 06:00
čaj, schudnúť Foto:
Dáte si lahodný čaj oolong?
debata (1)

Aj na trávenie majú niektoré druhy čajov priam zázračný vplyv (mätový, kamilkový, čierny). Počuli ste však už o čaji oolong? Niekedy sa zvykne označovať ako modrozelený čaj. Ale zaujme na nich aj čosi iné, nielen farba…

Čínsky čaj je zmes zeleného a čierneho čaju a tradične sa pestuje pod prudkým slnkom. Aktuálne vedci z čínskej farmaceutickej univerzity v Shenyangu (Shenyang Pharmaceutical University) skúmali účinky čaju oolong na obezitu a zistili, že čaj dokáže rozpustiť brušný tuk.

vajcia, praženica, omeleta, vajce Čítajte viac Tip na dokonalú praženicu! Skúste pridať túto ingredienciu a porovnajte chuť

Ľudia zapojení do štúdie boli požiadaní, aby popri svojej bežnej strave pili po dobu šiestich týždňov osem gramov čaju oolong denne. Výsledky boli ohromujúce: až 70 percent ľudí s nadváhou stratilo viac ako kilo telesnej hmotnosti. 22 percent z týchto ľudí dokonca schudlo viac ako tri kilá.

Čaj má podľa zistení vedcov zo spomínanej čínskej univerzity zrýchľovať metabolizmus a tým zaisťuje rýchlejší efekt chudnutia. Výsledky inej štúdie preukázali, že ľudia, ktorí pijú čaj oolong denne, vďaka nemu spália 281 kalórií denne. Ako je známe už dlhšie, pravidelné popíjanie čaju oolong pomáha telu produkovať viac tepla, proces nazývaný termogenéza, čím udržuje metabolizmus na potrebných obrátkach, dokonca ho zrýchľuje.

Oolong obsahuje okrem iného aj mnoho antioxidantov, je prírodným zdrojom vitamínov B2, C a E, selénu, mangánu a zinku. Pripisujú sa mu preto aj ochranné účinky pred vznikom nádorových ochorení.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #čaj #spaľovanie tuku

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...