Chcete viesť šťastnejší život? Musíte spraviť jednu vec!

Šťastie nikomu nezaklope na dvere s ponukou, že u neho ostane bývať do konca života. Pocit šťastia je relatívny a záleží hlavne od nášho pohľadu na svet. Mentálny kouč Raymond Perras dokonca ide ešte ďalej a tvrdí, že našiel spôsob ako byť šťastný bez ohľadu na okolnosti. Základom je nerezignovať na to kým sme.

05.03.2021 15:00
žena, rozmýšľanie, úsmev, dôchodkyňa Foto:
Šťastie málokedy závisí len na tom, čo dosiahneme.
debata

Ego nenechávajte za dverami

Často sa ego považuje za prekážku v spoločenskom živote, ale je to opäť len uhol pohľadu. Podľa psychológa Carla Rogersa ide o sebaprijatie: “Je to o tom, kto si,“ hovorí. A to už dostáva ego úplne inú úroveň. Prestáva byť sebeckou kapitolou našich životov, ale unikátnym sebavyjadrením toho, čo v živote chceme a kedy sa cítime šťastní.

Ego a pocit šťastia

Byť egoistom podľa Raymonda Perrasa neznamená uplatňovať samého seba na úkor iných, ale je o našej reakcii na okolitý svet tak, aby sme v ňom dokázali byť šťastní. „Niekedy neovplyvníme to, čo sa okolo nás deje, ale vždy vieme ovplyvniť to, aby sa situáciu uchopili najlepšie ako môžeme v náš prospech,“ hovorí. Ak chcete byť šťastný, znamená to nájsť samého seba vo svete plnom protichodných informácií, faktov a hoaxov.

Uplatnenie tvorivého potenciálu

Raymond Perras radí, že ego je jednou z hlavných ciest, ako prežiť šťastný život. Práve ego stojí nielen za našimi ambíciami a túžbami ale aj snami. Preto ak nebudete potláčať vlastné túžby a počúvať svoje srdce, môžete žiť naplnený život podľa seba a nie podľa niekoho iného. Platí to v práci, živote, posteli. Vďaka egu máte totiž jasne vyznačené cesty k tomu, čo vás v živote robí šťastných. Už ich stačí len nasledovať.

Správne vyváženie

Šťastie málokedy závisí len na tom, čo dosiahneme. Poznáme príbehy mnohých bohatých a slávnych ľudí, ktorí nakoniec spáchali samovraždu, hoci sa ostatným zdalo, že musia byť na vrchole šťastia. Raymond Perras vidí problém v tom, že ego nie je pilier egoizmu. Ego je nutné prispôsobiť situáciám. Pomáha nám v každej situácii zachovať sa najlepšie podľa vlastného svedomia a vedomia, podľa toho, ako to v hĺbke srdca cítime.

Súlad so sebou samým

Eckart Tolle vo svojej knihe Sila prítomného okamihu poukázal na hlboké pochopenie vplyvu bytia. Náš vnútorný život ukazuje, kým v skutočnosti sme. So svojimi talentami, pozitívami, dobrými vlastnosťami aj negatívami. Pre každého je šťastie niečo iné, ale vždy sa skrýva v realizácii vecí, po ktorých túžime.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šťastie #dobrá nálada #psychické zdravie #Ego #potenciál

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...