Ako vyzerá zdravý tanier? Prebaľovanie bábätka ako návod pre majstra? Tu sú knižné novinky

Knižné novinky, ktoré môžu pomôcť rodičom malých aj väčších detí - o strave, imunite či prebaľovaní a uspávaní...

16.02.2021 11:00
jedlo, zemiaky, zemiaková kaša, rodina, dieťa,... Foto:
Nepodceňujte to, čo dávate deťom na tanier.
debata
Škriatok Zdravý tanier

Škriatok Zdravý tanier

Škriatok Zdravý tanier, hlavný hrdina tohto pracovného zošita, vedie deti, ale častokrát aj ich rodičov k zdravému vzťahu k jedlu, oboznamuje ich s lokálnosťou surovín a motivuje ich k výberu plnohodnotných potravín. Chce, aby sa zaujímali o ich pôvod a aby k stolovaniu pristupovali aj ako k spoločenskej a zážitkovej udalosti. A najmä, aby z jedla mali radosť.

Jedlo vie byť aj našim liekom. Ale len vtedy, ak k nemu budeme tak pristupovať. Jedlo nás nemusí len zasýtiť, naopak, malo by nás aj liečiť a tešiť. Takýmto spôsobom sa dá vyhnúť rôznym zdravotným problémom.

Zdravý vzťah k jedlu je aj o poznaní, že zdravá strava je zložená z komplexného jedálnička. Avšak mnoho rodičov, učiteľov a teda aj detí sa tohto pojmu bojí – zdravá strava sa pre nich automaticky rovná jesť viac zeleniny alebo sa stať vegetariánom. Samozrejme, jesť zeleninu je veľmi dôležité, ale zdravá strava je aj dať si chlieb s maslom alebo kvalitnou šunkou. Treba však vedieť aký chlieb, aké maslo, je potrebné zaoberať sa kvalitou potravín, ktoré kupujeme a správnym zložením nášho taniera.

Bábätko - návod na používanie

Bábätko – návod na používanie

Seriózna príručka pre rodičov napísaná s nadhľadom a humorom! Publikácia je určená rodičom malého dieťaťa, napísaná je však so značnou dávkou svojrázneho humoru. Design a ilustrácie napohľad evokujú technickú príručku nadšeného domáceho majstra, autorom rád je ale detský lekár a týkajú sa kompletnej starostlivosti o dojča – prebaľovanie, kŕmenie, manipulácia s dieťaťom, kúpanie, uspávanie, čo robiť pri chorobe, sledovanie zdravého vývoja a veľa ďalších praktických rád.

Ako posilniť imunitu

Ako posilniť imunitu

Je pravdepodobné, že váš imunitný systém odvádza výbornú prácu pri ochrane vášho zdravia, ale občas zlyhá, choroboplodný zárodok úspešne napadne váš organizmus a vy ochoriete. Je možné do tohto procesu zasiahnuť a posilniť váš imunitný systém? Pomôže, ak zlepšíte svoje stravovacie návyky? Treba cvičiť? Máte užívať určité vitamíny alebo bylinné prípravky? Či urobiť iné zmeny v životnom štýle v nádeji, že vyvoláte takmer dokonalú imunitnú odpoveď? Pri narodení dostaneme od osudu kocky, to ovplyvniť nevieme, ale akú stavbu z týchto kociek postavíme, to vo veľkej miere závisí len a len od nás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá strava #jedálniček

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...