Čo sa stane, ak všetky nápoje počas dňa nahradíte vodou?

Rôzne džúsy či nealko nápoje majú prebytok cukru, alkohol je nezdravý a na káve sa staneme závislými.

29.01.2021 13:00
žena, voda, pitie, flasa Foto:
Skúste to iba s vodou.
debata

Voda sa zdá byť v tomto ohľade pre naše telo najlepším riešením. Ale, dokážeme piť iba vodu a vylúčiť z pitného režimu všetko ostatné? Výskum z USA ukázal, že takýto krok prinesie organizmu mnohé výhody.

Ak by ste dokázali počas deviatich dní zo svojho pitného režimu vylúčiť všetky tekutiny s výnimkou vody, plus by ste dokázali denne prejsť rýchlou chôdzou či behom 10 000 krokov (7 až 8 km), výrazným spôsobom stimulujete váš metabolizmus a tým aj spaľovanie tukov. Voda takisto potláča chuť do jedla, čo má za následok príjem menšieho počtu kalórií počas dňa.

Skutočná krása ide ruka v ruke so zdravím a to prichádza zvnútra. Voda nielenže prospieva pokožke, ktorá zvonka doslova žiari, ale pitie vody pokožku zvlhčuje a robí ju jasnejšou a jemnejšou – tým pádom na pohľad zdravšou. Navyše, myslite na to, že mnoho iných tekutín okrem vody z pokožky ťahá práve jej vlhkosť – dobrým príkladom je práve alkohol – ak na druhý deň po vypití alkoholu pociťujete „opicu“, vaše telo a tým aj koža sú výrazne dehydratované. Okrem toho alkohol môže mať výrazný podiel na zápalových procesoch v tele, aj preto sa po prehýrenej noci objavia na koži rôzne vyrážky.

Pitná voda posilňuje imunitný systém tým, že toxíny sa dokážu rýchlejšie vyplavovať von. V prípade, že tento proces ešte podčiarknete spomínaným behom či rýchlou chôdzou – to vám môže pomôcť predchádzať mnohým ochoreniam – od problémov pečene, tráviaceho traktu až po ochorenia kardiovaskulárneho systému.

Aj peniaze k dobru potešia, či nie? Ak si spočítate, koľko ste za tých 9 dní ušetrili len za kávu, ktorú si doprajete v kaviarni aj dva razy denne, je to príjemná suma. Ak k tomu pripočítate ušetrené eurá za pár pohárov vína, suma ešte narastie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #pitný režim #pokožka

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....