Biohacky, ktoré vám v roku 2021 zmenia život k lepšiemu

Každý rok prináša nové možnosti obohatiť a vylepšiť si život. Rok 2021 nebude iný a aj v oblasti zdravia prichádzajú nové trendy, ktoré vás môžu posunúť opäť dopredu. Veď prečo si neužívať lepší život a viac energie. Hacky, ktoré vám pomôžu žiť kvalitnejší život sa určite oplatí vyskúšať.

21.01.2021 11:00
aromaterapia, éterické oleje, vône, olej Foto:
Zachovať si zdravý spánok znamená mať aktívny deň.
debata

Vôňa namiesto uspávanky

Na svete trpí čoraz viac ľudí problémami so spánkom. Zachovať si pritom zdravý spánok znamená mať aktívny deň. Rok 2021 sa preto bude niesť aj v znamení tipov na vylepšenie spánku, kam neurovedkyňa Claudie Aguirre radí jednoznačne aromaterapiu. Stačí pár kvapiek levanduľového oleja do difuzéra alebo jedna až dve kvapky na posteľné obliečky. Mozog sa vďaka tomu omnoho lepšie naladí na spánkové hladiny.

Meditujte

Karanténa, práca z domu, obmedzené sociálne kontakty, to všetko je záťaž na psychiku. Alternatívou ako ju zvládať je meditácia. Áno, je zložité nájsť si na ňu čas. Claudie Aguirre však upozorňuje, že je lepšie 10 minút účinne meditovať, ako sa hodinu prehadzovať na posteli a nedokázať zaspať. Nejde pritom o nič komplikované. Stačí si na desať minút sadnúť a vnímať hlboký nádych do brucha a pomalý výdych. Takéto dve denné sedenia so sebou samým odbúrajú stres, zmiernia tlak na psychiku a pomôžu lepšiemu spánku. Keď už aj Netflix priniesol Veľkého sprievodcu meditáciou, je zrejmé, že naozaj ide o trend roka.

Spravte si list vďačností

Obzvlášť v ťažkých časoch máme tendenciu vidieť veci len v negatívnych farbách. Glissen Rhode, expert na pozitívne myslenie však poukazuje, že stačí kúsok papiera a váš život sa razom môže zmeniť k lepšiemu. Spíšte si každý deň 5 vecí, za ktoré ste v tom dni vďačný. Môže to byť úplne banálna vec, ako to, že ste neochoreli, vychutnali si kávu, potešili sa s deťmi, alebo sa vám niečo podarilo. Vždy je možné nájsť 5 vecí, ktoré vás potešili a možno iní také šťastie nemali. Zlepšíte si razom život a vylepšite náladu.

Spravte si bylinkový záhon

Nie je nič ľahšie ako spojiť v kuchyni príjemné s užitočným. Vypestujte si vlastné bylinky. Po prvé prinesú radosť zo zelene. No a v druhom rozmere sa stanú chutnou, zdravou a hlavne čerstvou súčasťou vášho stolovania. Koreniny a bylinky pôsobia na naše zdravie aj nervovú sústavu pozitívne. A tie domáce obzvlášť.

Dajte si 30 minút kardia denne

Každý jeden deň. Je jedno, či to budú skoky cez švihadlo, ľahký beh v prírode, vytiahnite bicykle, budete robiť brušáky, dáte si pol hodinu dynamickej jogy. Jednoducho tridsať minút vo vyššej tepovej frekvencii. Výsledok? Viac endorfínov, viac potešenia zo života, menej tuku, menej stresu, lepšiu postavu a hlavne viac zdravia. Stačí jediná pol hodina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #životný štýl #vďačnosť #meditácia #aromaterapia #kardio tréning #list vďačnosti

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...