Ste fanúšičkou Queenu či Ariany Grande? Skvelé a jednoduché tanečné tréningy musíte vyskúšať

Čas po sviatkoch je pre väčšinu z nás spojený aj so zmenou životného štýlu...

06.01.2021 07:00
tréning, žena, cvičenie, tanec Foto:
Zahrejte sa počas dance tréningu.
debata

Vykročiť do nového roka s predsavzatím týkajúcim sa pravidelného cvičenia či chudnutia – áno, poznajú to mnohí. Začať v januári s pozitívnym nasadením sa môže naozaj vyplatiť.

Nastaviť si hlavu na pozitívny mód je dlhodobý proces, ale ako sa vraví, čím skôr začnete, tým skôr uvidíte výsledky. Tak je to aj pri cvičení či chudnutí. "Asi sa zhodneme, že niekedy sa nám darí chudnúť ľahko, inokedy sa trápime a výsledok sa nedostaví. Už len samotné rozhodnutie začať by nám malo prinášať radosť. Rovnako dôležité je tešiť sa z každého malého úspechu, a práve preto odporúčam zapisovať si svoje pokroky,“ radí Martina Dvořáková, výživová odborníčka.

V súčasnej situácii môže byť motivácia o čosi náročnejšia, keďže športovanie v telocvični či fitnesscentre nie je možné. Zmena však môžete odštartovať aj tak. Začnite kratšími, pravidelnými tréningami, ktoré sú dostupné na internete. Aj v tomto prípade je však dôležitá vytrvalosť a pravidelnosť.

Staré známe – stačí len chcieť – zvyčajne nestačí. Bez jasného plánu sa totiž k vytýčenému cieľu len ťažko dostanete a ak áno, cesta k nemu bude pravdepodobne kľukatá a tŕnistá." Od začiatku treba mať jasnú predstavu, čo chcete, ako to dosiahnete, kedy začnete, ako dlho to reálne môže trvať, aké bariéry vám môžu v dosiahnutí vašej méty zabrániť, a tiež, čo sa stane, ak do svojho cieľa dôjdete," hovorí výživová odborníčka.

Je preto vhodné začať niečím, čo vás bude baviť a na čo sa budete tešiť. Napríklad aj kardio-tanečnými tréningami, v ktorých si zacvičíte na svoje obľúbené skladby. Tréningy (dance workout) v trvaní od 4 až po takmer 40 minút na známe piesne rôznych spevákov či skupín ponúka napríklad na youtube Kyra Pro.

Žiadne zložité choreografie – ale zato cvičenie v slušnom tempe – pre začiatok vášho novoročného snaženia sú vhodnou voľbou. Či už ste fanúšičkou skupín Queen a ABBA, alebo hviezd ako Ariana Granda a Dua Lipa – vyberiete si. 20 minút denne si nájdite, aby ste sa tento rok mohli naozaj tešiť na plavkovú sezónu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #životný štýl #tréning #tanečný tréning

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...