Musíte ubrať zo stresu! Tieto varovné signály počúvajte

Dlhodobo nad stresom vo vašom živote len mávnete rukou, hoci vám uberá z pocitu spokojnosti aj zo zdravia? Chyba! Počúvajte signály, ktoré vás varujú.

03.12.2020 11:00
žena, bolesť, hlava Foto:
Bolí vás hlava zo stresu?
debata

Máte často bolesti

Bolesť je vždy znakom toho, že v tele nie je čosi v poriadku. Keď prežívate stres, môžu sa rôzne bolesti ozývať nástojčivejšie – hlava, kĺby, chrbát… Prvým krokom je, samozrejme, zníženie stresu. Potom sa dostaví aj lepší spánok a telo tak bude uvoľnenejšie a oddýchnutejšie, bolesti poľavia. Ak bolesť neustupuje, mali by ste určite navštíviť lekára, ktorý vylúči, že bolesť nemá inú príčinu.

Zle spíte

Celú noc sa prehadzujete, otáčate, hľadáte si miesto… Alebo máte problém zaspať, hoci pred odchodom do postele sa cítite unavená. Aj tieto problémy spôsobuje stres. Predtým, ako idete spať, vyskúšajte napríklad jogu či meditáciu. Uvoľnite nielen telo, ale najmä myseľ. Doprajte si pred spaním čaj na upokojenie a v žiadnom prípade neriešte prácu či veci, ktoré vám spôsobujú stres.

Kolíše vám hmotnosť

Niekoľko kíl hore, pár dole. Vaša hmotnosť stále kolíše a vy ste z toho nervózna. Ruku na srdce, ako sa stravujete počas obdobia stresu? Asi to nie je žiadna sláva… Sú dni, kedy vám vôbec nechutí, lebo máte neustále stiahnutý žalúdok. Potom príde obdobie, kedy by ste zjedli aj klince… Môže to byť znamenie, že trpíte príliš veľkým stresom. Mimochodom, ďalším znakom, že prežívate neustály stres je aj to, že vaše chute sa neustále menia.

Trpíte zmenami nálad

Počas obeda je vaša psychika na dne a večer sa javí všetko perfektné? Ďalší deň je všetko inak? Ak vaše nálady preskakujú z jedného extrému do druhého, stres je toho menovateľom. Pretože pod stresom naše hormóny doslova bláznia a sú pre nás tikajúcou bombou.

Padajú vám vlasy

Máte pocit, že vám vypadáva stále viac a viac vlasov? Môže to byť spôsobené stresom a hormonálnou nerovnováhou. To zapríčiňuje aj zmeny v stave pokožky – nielen na hlave, ale aj na tvári. Je celkom pravdepodobné, že v stresovom období máte zhoršený stav pleti – hoci inokedy žiadnymi problémami s kožou netrpíte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stres #bolesť hlavy #psychika

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...