Včelie produkty, ktoré vám zlepšia zdravie počas vírusovej sezóny

Zima, chlad, sychravé počasie, to je obdobie, ktoré si priam pýta zvýšenú ochranu tela aj imunity. Ak sa vám nechce s každou maličkosťou do lekárne, zájdite si do prírody. Napríklad včely si počas celého leta robia zásoby medu, aby im počas chladných dní dodal zdravie, silu a energiu. Pokojne sa nimi inšpirujte.

27.11.2020 15:00
med Foto:
Med má blahodárny účinok aj na srdce, cievy, znižuje hladinu LDL cholesterolu a dokonca podporuje pamäť.
debata (1)

Med je základ zimy

Základný včelí produkt a aj najľahšie dostupný. Predstavuje malú výživovú bombu na zimu. Kúpite ho prakticky v každom obchode. Až 70 % zloženia tvorí glukóza a fruktóza, ale je priam zlatou baňou pre minerály, vitamíny, enzýmy, organické kyseliny. Jeho antibakteriálne účinky sú známe a funguje ako na vnútorné, tak aj na vonkajšie použitie. Preto je skvelou odpoveďou na zimné obdobie, keď sa to vonku len tak hemží baktériami a vírusmi. Med má blahodárny účinok aj na srdce, cievy, znižuje hladinu LDL cholesterolu a dokonca podporuje pamäť. Lyžička vám zdravo osladí každé raňajky.

Materská kašička

Vzácny včelí produkt, ktorý v úli slúži výhradne vyliahnutým larvám a samotnej kráľovnej. Ide o to najvýživnejšie, čo sa u včiel dá nájsť. Obsahuje 8 aminokyselín, vitamíny A, B, C, D, E, vápnik, železo, meď. Pôsobí silne protizápalovo a antioxidačne. Materská kašička dokonca u žien podporuje plodnosť a zlepšuje celkovú odolnosť a kondíciu organizmu. Dokonca pomáha pri nespavosti a zmierňuje nepríjemný priebeh menopauzy. Pre ženu je to prakticky nutná prírodná výbava zdravia.

Včelí vosk

So zimou sa spája hlavne v podobe vianočných sviečok s krásne žltou farbou a ešte lepšou arómou. Avšak vosk môžete využiť aj na posilnenie zdravia. Samozrejme nie ten spracovaný v tvare sviečky. Včelí vosk je určený na vonkajšie použitie a nájdeme ho v mnohých kozmetických prémiových produktoch. Jeho špecifikum je aj v tom, že veľmi rýchlo hydratuje a posilňuje unavenú pleť. Dodáva jej vitamín E a preto je absolútne dokonalou kozmetickou výbavou v kabelke každej ženy. Na pery, na tvár, jednoducho na zdravú vizáž. Zmiešaný s eukalyptovou silicou si ho môžete počas nachladnutia natierať na hrudník. Urýchli liečbu.

Včelí jed

Znie to nebezpečne, ale pri správnom dávkovaní je to veľký pomocník, ak potrebujete uľaviť telu od reumy a kožných ochorení. Hoci je pre človeka toxický rovnako ako pre zvieratá, pri správnom dávkovaní vie byť aj jed liekom. Pozor, ak trpíte alergiou na bodnutie včelou, vtedy sa tomuto prípravku vyhnite.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #med #včely #materská kašička #včelí vosk

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...