Jednoduché štyri veci, ktoré zmenia „zlý“ deň na skvelý

Stane sa to každému. Zlý deň vám jednoducho príde do života ako otravná mucha. Od rána sa vám nedarí, cítite sa nepríjemne, zmocňuje sa vás úzkosť a depresia. Svetu okolo akoby začínalo „šibať.“ Psychológovia však naznačujú štyri spoľahlivé cesty, ako sa vyrovnať so zlým dňom a na konci zaspávať s úsmevom.

21.11.2020 10:00
bolesť, smútok, depresia, psychika, nešťastie Foto:
V rozhovore sa zlé dni dokonale rozplynú a stanú sa príjemnejšími.
debata

Potrebujete reset

Psychologička Marisa Franco tvrdí, že zlé dni nie sú zlé, len my sami si spustíme lavínu problémov. A tie treba zresetovať. Spraviť ráznu stopku negatívnemu mysleniu. Takýmto resetom môže byť podľa nej sprcha v ľadovej vode. Prípadne kúpeľ v horúcej. Zaberie aj tanec a vypočutie si pár obľúbených piesní. Prelomíte tým sled negatívnych udalostí.

Dajte si pohov od sociálnych sietí

„Keď máte zlý deň posledné čo potrebujete je viac negativity,“ hovorí terapeut Kurt Smith. Na sociálnych sieťach dnes nájdete more negativity, ktorá psychike rozhodne nepomôže. Prípadne tam nájdete naopak egocentrické prezentácie vyumelkovaného šťastia. No a to tiež počas zlého dňa nepomáha úsmevu. Zahoďte mobil a vezmite si knihu. Zistíte, že nakoniec deň nemusí byť tak zlý. Ak teda negativitu nepodporíte sociálnymi sieťami.

Choďte von

„Vybehnite si pár kilometrov za mesto. Prejdite sa v parku, strávte pár minút v prírode,“ radí psychologička Rebecca Leslie a dodáva, že je rovnako fajn si s niekým aj pohovoriť. S priateľom, partnerom, rodičom. Sadnúť si k čaju a len tak sa vyrozprávať. Zrazu zistíte, že v rozhovore sa zlé dni dokonale rozplynú a stanú sa príjemnejšími.

Meditujte

Sadnite si a stíšte sa. Keď nestíhate, svet okolo vás doslova horí, cítite sa v strese a ešte sa vám nedarí, je najvyšší čas stiahnuť sa do svojho vnútra. Meditácia je vedecky podložené mentálno – fyzické cvičenie, ktoré dokáže pretaktovať vibrácie dňa na lepšie. Stačí dýchať plynule a pokojne. Vizualizovať si napríklad niečo pekné, alebo sa len sústrediť na dýchanie. Desať minút a keď otvoríte oči, deň bude zrazu omnoho krajší ako bol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oddych #meditácia #psychika #psychické zdravie #čerstvý vzduch #zlý deň

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...