Čo dokáže pravidelné pitie správne zvoleného čaju?

Žiarivejšia pokožka, menej tuku, viac sústredenia? Ak siahnete po správnom čaji a budete ho piť pravidelne, neoľutujete.

27.10.2020 11:00
čaj, relax, detox, žena Foto:
Dúšok čaju áno, ale viete, po akom siahnuť?
debata

Zacielené na brušný tuk

Podľa štúdie zverejnenej v časopise „Journal of Research in Medical Sciences“ vám pri chudnutí môžu pomôcť štyri šálky zeleného čaju denne. Zelený čaj navyše obsahuje účinnú látku EGCG (epigalokatechin galát), ktorý nielenže podporuje chudnutie, ale má aj antioxidačné účinky.

Sviežejší vzhľad pokožky

A čo dokáže čaj jemnej žltej farby, napríklad harmančekový? Takisto má veľa pozitívnych vlastností. Je plný stopových prvkov a vitamínov, ako sú B2, B12 a E. Tie sa starajú o žiarivú a zdravú pokožku. Čaj podporuje tvorbu kolagénu, zvlhčuje pleť a bojuje proti zápalom.

Uvoľnite sa

Červenkastý čaj rooibos má vysoký obsah horčíka a neobsahuje kofeín, takže je vhodný aj pre ľudí citlivých práve na túto látku. Horčík uvoľňuje svaly a pôsobí proti stresu. Rastlina obsahuje veľa fytochemikálií vo forme flavonoidov – môžu chrániť bunky pred voľnými radikálmi.

Sústreďte sa, ale bez stresu

Keď máme problémy s koncentráciou a padá na vás poobede únava, namiesto kávy skúste siahnuť po čiernom čaji. V tomto smere je účinnejší ako káva. Zaujímavosťou je, že pravidelné pitie čierneho čaju pomáha odbúravať stres. Tím odborníkov z University College London testoval účinky čierneho čaju a potvrdil, že práve tento druh nápoja znižuje hladinu hormónu kortizolu, ktorý súvisí so stresom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čaj #zelený čaj #Tuk na bruchu #pitie čaju

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....