Poznáte najlepšie domáce prostriedky na vznikajúci opar?

Trápia vás často opary? Ak cítite, že na perách sa vám už začína tvoriť, skôr, než zájdete do lekárne, skúste aj niečo z domácej lekárničky. Tu sú tipy:

20.10.2020 15:00
žena, zdravie, opar, herpes, pery, bolesť Foto:
Opar dokáže nepríjemne potrápiť niekoľko dní.
debata (1)

Cesnak má antivírusový a dezinfekčný účinok, preto sa často používa proti oparu. Jednoducho nasekajte alebo pretlačte strúčik cesnaku a jemne ho rozotrite po vznikajúcich pľuzgieroch.

Čajovníkový olej sa tiež často používa pri rôznych kožných ochoreniach, pretože má antibakteriálny účinok. Musí sa však zriediť – olej z čajovníkového oleja sa zmieša s vodou v pomere 1:3, potom ho treba vatovým tampónom nanášať niekoľkokrát denne na opar.

Med je skutočne všestranný pomocník pri kožných problémoch. Obsahuje takzvané antimikrobiálne látky, čo znamená, že tie môžu ničiť vírusy a baktérie a zabrániť ich množeniu. Hneď, ako opar začne vznikať, môžete na postihnuté miesta naniesť trochu medu.

Medovka je jedným z mála domácich liekov na opar, ktorého účinky boli dokonca preukázané štúdiou. Liečivá rastlina obsahuje určité účinné látky, ktoré bránia herpetickým vírusom preniknúť do buniek tela. Odporúča sa na postihnuté miesto prikladať na vatovom tampóne jej šťavu alebo silný výluh. Po niekoľkých dňoch (niekedy aj po niekoľkých hodinách) by sa príznaky oparu mali zlepšiť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #opar #vitamíny #cesnak #horúčka

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...