Vaše lenivé ja vás odhovára od tréningu? S týmito tipmi nemá šancu

S týmito tipmi môžete prekonať svoje slabšie chvíle a držať sa svojho tréningového programu. Nenechajte sa prevalcovať vlastnou lenivosťou!

19.10.2020 13:00
strečing, tréning, žena, cvičenie Foto:
Tréning ako pravidelná súčasť vášho života.
debata

Neorientujte sa stále na nové trendy

Samozrejme, nič proti pole dance či hot joge… Ak sa však šport má stať vašou rutinou, musí vám vyhovovať dlhodobo. Extrémne športy a výstrelky sa rýchlo stanú príliš namáhavými alebo nudnými. Prispôsobte preto svoj tréning potrebám vášho tela a preferenciám. To je jediný spôsob, ako prekabátiť svoje „slabšie ja“.

Vsaďte na jednoduchosť

Netrénujete smerom k dosiahnutiu konkrétneho konečného cieľa – kondícia a zdravie sú celoživotná cesta. Nepotrebujete stále nové športové programy, aplikácie, pomôcky, doplnky výživy… Váš postoj k tréningu by mal byť jednoduchý – vnímajte šport pozitívne, sústreďte sa na malé úspechy, snažte sa o pravidelnosť… Nemusíte predsa po pár mesiacoch odbehnúť polmaratón, ani súťažiť v Bikini fitness.

Rešpektujte svoje telo, ale ovládajte ho

Potenie zďaleka nie je všetko, čo vám má tréning priniesť. Iste, strata kilogramov navyše je skvelá, aj vyrysované tehličky na bruchu sú výbornou motiváciou. Všetko má ale svoj čas – ide o postupnosť, ktorú vaše telo zvládne. Preto mu doprajte nielen tvrdú prácu, ale aj regeneráciu – psychickú takisto. Oddychujte, keď cítite potrebu a keď telo vysiela signály, že nevládze. Na druhej strane – nestraťte pevnú vôľu – vaša myseľ musí dokázať povedať rázne: „Vstaň z pohovky“, keď vás vaše slabšie ja demotivuje. Aj vďaka pravidelnému športu získate nad svojim telom kontrolu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tréning #motivácia #pevná vôľa

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...