Horúčka (po) sobotňajšej noci? A možno len po ťažkom týždni... ale ako na ňu?

Patríte medzi tých, ktorí pravidelne bojujú s oparom na perách? Potom sa asi zhodneme, že nejde o príjemné chvíle. Svrbenie, pálenie, štípanie, pocit suchých pier a v neposlednom rade aj neželaný vizuálny prejav - netešia asi nikoho.

11.10.2020 08:00
Herpes, žena, infekcia, Foto:
Podľa odborníkov je základom eliminovanie spúšťačov, ktoré horúčku na perách vyvolávajú.
debata

Herpetický vírus sa ukrýva v našom tele. Ak sa tam raz dostal, čo sa zväčša udeje niekde v tínedžerskom či školskom veku, je tam už usadený navždy. Otázne akurát je, ako často má chuť pozrieť sa na svet.

Mnoho žien rieši opary na perách s tak povediac železnou pravidelnosťou. Na ich výskyte sa podpisuje stav našej imunity, nachladnutie, prechodená choroba, hormonálne zmeny, ale aj stres v práci, nervozita. A, samozrejme, kontakt s cudzími telesnými tekutinami. Napríklad po prehýrenej noci v klube a bozkávaní s nejakým neznámym fešákom.

Zlá správa znie, že zbaviť sa herpesu v tele nie je možné. Jeho prítomnosť je už trvalá. Ak s ním však naše telo bojuje príliš často, mali by sme sa zamyslieť nad tým, ako mu zlepšiť bojovú pozíciu.

Podľa odborníkov je základom eliminovanie spúšťačov, ktoré horúčku na perách vyvolávajú. V prvom rade je teda nutné starať sa o vlastnú imunitu, dbať o svoje zdravie, fyzické aj duševné. Niekedy stačí napríklad taká „maličkosť“ ako je dostatočne dlhý a kvalitný spánok. A vírus driemajúci v tele nemá šancu. Dobré však je tiež pridať do stravy vitamín B, zinok a vápnik. Či už v podobe potravín, alebo doplnkov výživy.

Na trhu sú dostupné tiež rozličné farmaceutické prípravky, ktoré pomáhajú prejav vírusu zastaviť, alebo v prípade jeho prejavov urýchliť liečbu. Akonáhle pocítite štípanie či svrbenie v oblasti pier, je dobré nasadiť lekársku pomoc. Herpetický vírus je veľmi rýchly a do pár hodín môžete mať na perách drobnú či väčšiu chrastu.

V úvodnej fáze vzniku oparu, kým sú pľuzgieriky ešte naplnené tekutinou a uzatvorené, si môžete pomôcť aj kockou ľadu či napríklad čajovníkovým olejom. Ak sa však už vírus prejavil, je lepšie siahnuť po špecializovaných prípravkoch a len opatrne a jemne ich naniesť na postihnuté miesto, aby došlo k urýchleniu hojenia už prasknutého pľuzgierika a formujúcej sa chrasty.

Frekvencia výskytu je jedným z určujúcich signálov, či treba zdravotný (a estetický) problém riešiť aj s odborníkom. Ak máte herpes na perách viac ako šesťkrát ročne a jeho hojenie je zdĺhavé, odborníci radia vyhľadať lekársku pomoc. Pre „obete“ herpesu existujú prípravky na lekársky predpis, ktoré pomôžu utlmiť prejav a urýchliť liečbu. Ešte raz však zdôrazňujeme, telo úplne nevyliečia, keďže tento vírus v ňom drieme navždy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #opar #liečba #herpes #pery

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...