Ako vyhnať z hlavy nedôležité starosti?

Poznáte to... Hoci chcete len tak relaxovať po príchode domov z práce, stále vám v hlave víria starosti, ktorých sa nedokážete zbaviť.

07.10.2020 15:00
žena, trápenie Foto:
Hoďte starosti za hlavu!
debata (1)

Sú naozaj všetky také podstatné, že stojí za to sa nimi trápiť? Tu je recept, ako sa zbaviť tých, ktoré sú pre váš život naozaj zbytočné.

Negatívne pocity nám kradnú energiu a obmedzujú naše zorné pole. Nakreslite si veľký batoh a napíšte doň všetky starosti, ktoré vám lezú na nervy. Pri každom zapísanom probléme si položte otázku: „Ako ho budem vnímať o desať rokov? Bude vôbec hrať nejakú úlohu?“ Odpoveď často znie: „Nie.“ Už len vďaka tomu je naše hodnotenie starostí a problémov oveľa miernejšie.

Všetko by malo byť dokonalé, v súkromí aj v práci. S takýmito predstavami vytvárame na seba veľký tlak. A keď niečo nejde tak hladko, ako sme čakali, sme k sebe prísni. Robíme si výčitky, zaťažujeme sa starosťami. Iste, naše ego nemlčí a stále sa čohosi dožaduje – niečoho lepšieho, než toho, čo máme teraz. A hoci je sebakritika či nespokojnosť istým regulátorom nášho správania, nemali by sme sa prísne súdiť za každú neopatrnosť, krok vedľa či nesprávne rozhodnutie. Chyby sa dejú a čo je skvelé, dajú sa aj napraviť. Urobte to a starosti či výčitky razom zmiznú.

Pohodlne sa usaďte s vystretým chrbtom a uvoľnenými ramenami. Zatvorte oči a 5 minút iba pokojne seďte. Ignorujte to, či vás niečo na zemi tlačí alebo či vás svrbí noha… Tie pocity o chvíľu pominú a vaša myseľ sa krásne uvoľní. Nemyslite na nič, len dýchajte a vychutnávajte si ticho vo vašom vnútri. Tiché sedenie môžete postupne každý deň o minútku či dve predĺžiť. Aj takéto cvičenie vás naučí uvoľniť myseľ od zbytočných starostí a nástojčivých myšlienok.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #problémy #strach #uvoľnenie #starosti

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...