Povedzte, ako spíte, my vám povieme, koľko zarábate! Tieto fakty prekvapia

O tom, ako strávime regeneračnú časť dňa venovanú spánku sa toho popísalo naozaj dosť. Jednotlivé pozície vraj dokážu napovedať o našej povahe, zdravotných problémoch či dokonca túžbach. Verili by ste, že v hre môže byť aj úspech a zárobok?

12.09.2020 08:00
žena, spánok, oddych Foto:
Aká je vaša najobľúbenejšia poloha na spanie?
debata

Zaujímavý prieskum nedávno urobil portál OnBuy.com, ktorý oslovil viac ako 5000 respondentov, aby od nich získal údaje o obľúbených spánkových polohách. Tam výsledky možno až tak neprekvapili. Absolútnym víťazom sa stala poloha plodu, keď spíme na boku schúlený do klbka ako embryo počas tehotenstva. Druhá najobľúbenejšia spánková pozícia sa viaže na spánok s vankúšom, ktorý objímame pravou alebo ľavou rukou. Niekedy sa k tomu pridáva aj zvieranie ďalšieho vankúša medzi nohami.

Na tretej priečke potom skončila poloha „voľného pádu“, pri ktorej v posteli ležíme na bruchu, nohy aj ruky smerujú nekoordinovane do strán a rovnaký počet percent získala poloha „na vojaka“. Ležíme na chrbte, telo je rovné a tvár je orientovaná pohľadom do stropu.

V zozname opýtaných sa však spoločnosť rozhodla skúmať aj rozdiely medzi tými, ktorí zarábajú v práci najviac a ktorí naopak bojujú s nízkym platom a snažila sa prepojiť finančný (a profesionálny) úspech s polohou v spánku.

Z tejto netradičnej súvislosti vyplynulo, že až 29 percent ľudí, ktorí dobre zarábajú, spávajú v polohe voľného pádu. Za ním s 23 percentami nasleduje spomenutý vojak a 21 percent finančne úspešných ľudí spáva v pozícii plodu.

Pozícia plodu sa však ocitli aj v opačnej tabuľke a to dokonca na prvom mieste obľúbených polôh medzi ľuďmi, ktorí naopak zarábajú menej. Až 29 percent tých, ktorí majú nižšie príjmy, v noci spávajú práve schúlení do klbka. Za nimi potom nasleduje skupina ľudí, ktorí objímajú počas spánku vankúš. Je ich 24 percent a opäť sa do prvej trojky, ale so 14 percentami prepracoval aj „voľný pád“.

Je možné z toho odvodiť, že poloha v spánku predurčuje váš pracovný úspech? Čiastočne možno áno, ale prienik jednotlivých polôh v oboch skupinách naznačuje, že sa od toho nedá odvodzovať niečo so stopercentnou istotou. Čo sa však s istotou povedať dá, je fakt, že spánok je pre úspech veľmi dôležitý. Prináša nám totiž fyzickú aj mentálnu regeneráciu a dodáva energiu na to, aby sme dokázali fungovať v pracovnom prostredí.

Aj preto odborníci upozorňujú, že pokiaľ trpíte spánkovými problémami, mali by ste ich riešiť s odborníkom. Rovnako platí, že pri spánku treba klásť dôraz na kvalitné matrace, pohodlnú posteľ a komfortnú posteľnú bielizeň, ktorá nedráždi kožu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úspech #zárobok #spánok #poloha

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....