Mäta, zázvor aj vanilka - ako pomôžu pri bolesti hlavy?

Začala vás pobolievať hlava, ale nechcete do seba "pchať" lieky? Vyskúšajte niečo prírodné, tu sú tipy, po čom siahnuť v pohodlí domova a uľaviť si od bolesti.

15.08.2020 10:00
bolesť hlavy, migréna Foto:
Netreba siahať hneď po tabletke.
debata

Mäta pieporná: Už v 90-tych rokoch štúdia preukázala, že použitie mäty piepornej môže pomôcť pri bolestiach hlavy, ako aj pri zmierňovaní bolestí. Riedený olej z mäty piepornej je dobrý pomocník – v lekárňach či bio-obchodoch objavíte takéto výrobky celkom ľahko a v rôznych koncentráciách. Ak chcete dosiahnuť čo najlepší účinok proti bolesti hlavy, jednoducho naneste olejček na čelo a spánky každých 15 minút – k zlepšeniu dochádza už po prvej štvrťhodinke.

Zázvor: Keď vás premôžu mierne bolesti hlavy, skúste prežúvať kúsok zázvoru. Ten obsahuje rôzne zložky zmierňujúce bolesť a takisto uvoľňujúce zložky, ktoré môžu pomôcť pri pocitoch „búšenia“ v hlave.

Škorica: Zmes škorice a vody by tiež mala pomôcť pri bolestiach hlavy vďaka schopnosti škorice navodiť príjemné relaxačné pocity. Čajová lyžička mletej škorice sa zmieša s trochou vody, zmes sa potom nanesie na vreckovku či handričku a položí sa na čelo na 15 minút.

Vanilka: Vanilka obsahuje éterický olej eugenol, ktorý má analgetický účinok a rozširuje cievy – preto je dobrým domácim liekom na bolesti hlavy. Éterický olej vanilka sa vdychuje – nakvapkajte 3–4 kvapky esenciálneho oleja do vody v miske vonnej lampy alebo do difuzéra. Pre intenzívnejší účinok si môžete cez hlavu prehodiť osušku a nakloniť sa nad stúpajúcu vôňu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lieky #mäta pieporná #olej #bolesť hlavy

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...