Chudnete? Čo poviete na tieto tri tipy?

Zhadzovanie kilogramov sa často nezaobíde bez chýb a chybičiek. Nerobte ich!

18.07.2020 08:16
obezita, tučnota, jedlo, chudnutie, diabetes Foto:
Trápi vás obezita?
debata

Nehladujte!

Je to jedno z najdôležitejších pravidiel počas diétovania. Ruku na srdce – ak ste už niekedy chudli, často ste si v duchu hovorili, aká ste hladná? Ak áno, chudli ste nesprávne. Diéta nemá byť o hladovaní, ale o spoliehaní sa na potraviny, ktoré vás zasýtia na dlhšiu dobu – a telu prinesú potrebné živiny. Dôležitý je aj ich kalorický prínos pre telo. Dlhé zasýtenie prinesú telu proteíny a celozrnné produkty – mliečne výrobky, ryby, vajcia. Plán zdravého stravovania sa nemôže zaobísť bez ovocia a zeleniny – ktoré sú bohaté na vlákninu.

Ovládnite svoj metabolizmus

Iste, žiaden zázračný tip, aby náš metabolizmus fungoval ako hodinky, neexistuje. Správna strava a dostatok pohybu sú však zárukou jeho postupného zlepšovania. Existujú aj potraviny, ktorým sa pripisuje istá schopnosť „naštartovať“ metabolizmus – výsledky sú však viditeľné len vtedy, ak idú ruka v ruke so zdravým životným štýlom. Potom šálka zázvorového čaju či vlažná voda s citrónom dokážu nášmu metabolizmu pomôcť. Tip na nápoj, ktorý pomáha, nájdete tu.

Redukujte stres

Kto nepozná neslávne známe „zajedanie stresu“? Bohužiaľ, keď chudneme, práve stres môže byť naším top nepriateľom. Štúdie ukazujú, že viac tukov sa ukladá u ľudí, ktorí sú neustále v strese – a to najmä v oblasti brucha. Preto je počas obdobia, kedy sa snažíme kilá zhodiť, dôležité ovládnuť aj relaxačné techniky, ako je meditácia či joga, vďaka ktorým dokážeme postupne odbúrať zo života nežiaduci stres.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #obezita

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....