Cvičenie neprospieva len telu: Viete, ktoré benefity prináša vašej duši?

Fyzická aktivita posilňuje kondíciu, ale prináša tiež mnoho psychologických benefitov a redukuje stres. Tréning posilňuje morálno-vôľové vlastnosti, ktoré sú užitočné aj v práci.

07.07.2020 13:00
strečing, tréning, žena, cvičenie Foto:
S cvičením vstupuje do nášho života radosť.
debata

Či sa už potrebujete naučiť nové znalosti, lepšie zvládať stres alebo nebodaj všetko naraz, v kombinácii s cvičením pracuje váš mozog omnoho účinnejšie. Viete teda takto všetky úlohy podobnej dôležitosti zvládnuť lepšie, rýchlejšie a efektívnejšie, hovorí profesionálny tréner Ľuboš Gsch. Dodal, že je dokázané, že mozog pracuje v sprievode fyzického tréningu lepšie a to má pozitívny vplyv na osvojovanie vedomostí.

Cvičenie pomáha aj pocitovo. To vzniká vďaka uvoľňovaniu endorfínov, ktoré takto priamo ovplyvňujú náladu a dokážu tlmiť aj bolesť, doplnil Gsch. Podľa odborných štúdií dokáže cvičenie pomôcť potlačiť depresiu či úzkosť veľmi efektívne a to bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.

Počas pohybovej aktivity tiež človek zvyčajne nemá čas sa zaoberať negatívnymi myšlienkami. Vyčistí si hlavu a neskôr podľa Gscha dokáže vyriešiť svoje ťažkosti. Pohyb tiež pomáha prekrviť telo a nájsť motiváciu, keď človek vidí výsledky svojej snahy.

Cvičenie rozhodne pomôže predĺžiť aktívne roky života a zabezpečiť, aby človek vedel plnohodnotnejšie fungovať aj ‚na staré kolená‘. Endorfíny pomáhajú človeku skvalitniť jeho bežné dni, bude sám so sebou viac spokojný a účinne zabojuje s negatívnymi vplyvmi, dodáva Gsch.

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #Telo #psychika

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...